30 YILLIK HASRET BU SENE SONA ERECEK Mİ?

1965 yılında kurulan Boluspor, tarihinde tam 20 sezon mücadele ettiği Süper Lig’den 1992 yılında küme düştü. 30 yıldır Süper Lig’e hasret kalan Boluspor’un, bu sezon sergilediği başarılı performansla bu hasreti sonlandırması bekleniyor.

30 YILLIK HASRET BU SENE SONA ERECEK Mİ?
20 Ekim 2022

Haber: Hızır İlyas Yıldırım

Bundan 72 yıl önce temelleri atılan Boluspor, tarihinde 20 sezon Süper Lig’de mücadele etti. Boluspor, ligde mücadele ettiği yıllarda puan durumunda her zaman üst sıraları zorladı ve 3 büyüklere adeta kök söktürdü. Kırmızı beyazlılar, 1991-1992 sezonunda kötü bir grafik çizerek Samsunspor ve Adana Demirspor’un ardından küme düşen üçüncü takım oldu.

TAKIMIN ÜZERİNDE 30 YILDIR KARABULUTLAR DOLAŞIYOR

Boluspor, küme düştüğü 1992 yılından bu yana Süper Lig’e çıkma başarısı gösteremedi. Süper Lig hasreti 30 yıla ulaşan kırmızı beyazlılar, son 16 sezondur TFF 1. Lig’de mücadele ediyor.

O SENE BU SENE Mİ?

TFF 1. Lig’de geçtiğimiz sezonda sancılı bir dönem geçiren ve ligi orta sıralarda bitiren Boluspor, 2021-2022 sezonuna fırtına gibi bir başlangıç yaptı. Başkanlık görevine Savaş Abak’ın gelmesinin ardından güzel bir hava yakalayan Boluspor’da 30 yıllık Süper Lig hasretinin sezon sonunda sona ermesi hedefleniyor.

LİGDE ÜST SIRALARI ZORLUYOR

Lige deplasmanda Manisa FK’yi 1-0 mağlup ederek başlayan Boluspor, 9. Haftada evinde oynadığı karşılaşmada Denizlispor’u adeta bozguna uğrattı. Rakibini 3-0’la geçen Boluspor, ligde 15 puanla 4. sırada bulunuyor. Boluspor, ligde geride kalan 9 haftada 4 galibiyet, 3 beraberlik, 1 mağlubiyet aldı.  Bu karşılaşmalarda rakip kaleye 9 gol gönderen Boluspor, kalesinde ise sadece 4 gol gördü.

İŞTE BOLUSPOR’UN 9 HAFTALIK PERFORMANSI

  1. Hafta Manisa FK: 0 Boluspor: 1
  2. Hafta Boluspor: 1 Gençlerbirliği: 2
  3. Hafta (BAY GEÇİLDİ)
  4. Hafta Boluspor: 1 Altınordu: 1
  5. Hafta Pendikspor: 0 Boluspor: 1
  6. Hafta Boluspor: 1 Göztepe: 0
  7. Hafta Boluspor: 0 Tuzlaspor: 0
  8. Hafta Keçiörengücü: 1 Boluspor: 1
  9. Hafta Boluspor: 3 Denizlispor: 0

RAKİP SAMSUNSPOR

Boluspor, 10. haftada deplasmanda ligin güçlü ekiplerinden Samsunspor ile karşılaşacak. 23 Ekim Pazar günü saat 19:00’da Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanacak olan karşılaşma TRT Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir