Bolu’da Basın Lansmanında” Afrodisias”Muhabbeti...

Bolu’da Basın Lansmanında” Afrodisias”Muhabbeti...
26 Ekim 2022

Bolu Kültür ve Tarih Rotası’nın Basın Lansmanı yapıldı.Turizm Bakanlığımızca 2021 yılında uygulamaya  konulan ve Bolumuzun da pilot il  seçildiği İl Turizm Tanıtım ve Geliştirme Kurulu toplantılarında alınan bir karar ile Bolunun çok bilinen Gölcük, Yeddigöller,Abant gibi turistik merkezlerine fazla sayıda yerli yabancı turist gelmesine rağmen Bolu Şehir Merkezimize de çok daha fazla turist gelmesini sağlamak, ayrıca Bolu’da geçirilen gün sayısını artırmak üzere de , bu kurulca  Bolu Kültür ve Tarih Rotası adıyla da bir rota belirlenmiş.
Bolu Müzemizden başlatılan bu gezi güzergahı üzerinde tespit edilen toplamda  13 adeti buldurulan; tarihi cami, han, hamam ve konak ile bölgemizde tek örnek olan Stadion,Boludaki  2 yeşil kokartlı tecrübeli Bolu’da ki   turizm rehberlerimiz(Fırat ve Levent)Beylerin eşliğinde 24 Ekim 2022 Pazartesi ikindi saatinden sonra akşam ezanına kadar   kalabalık bir basın mensubuyla beraber kesintisiz bir uzun tur yaptık.Oradaydık.Yanımız da da Sn.Valimiz ve Sn.Bir Numaralı Vekilimiz de vardı.Teşekkürler.  
Malumumuz olduğu üzere de bu tur rotası üzerinde bulunan  turistik değerlerimize ku ar kodlu Türkçe ve İngilizce kısa bilgilerin yer aldığı kırılmaz camlı tabelalar Ağustos2022 deyerlerine yerleştirilmiş ve medyamızda da ilgi görmüşdü.Emeği geçen bürokratlarımızı nın hepisini de kutluyoruz.
Bu lansmanın başlangıcında Müzemizin bahçesinde medyamız mikrofanlarına da konuşan Vekilimzi Arzu Aydın Hanım ;”...İnşallah hep Bolulular olarak hep yakındığımız  bir şey.Turistler geliyor Abant’a; Gölcük’e, Kartalkaya’ya ama şehir merkezine girmiyor. Dolayısıyla bizler bu turistleri  nasıl şehir merkezine dahil ederiz dehir merkezinde dahil ettiğimiz zaman ticaretinde  buna göre şekil alacağını ve vatandaşımızın da bundan katma değer elde edeceği kanaatiyle bir yol haritası çizdik” dedi.işte bu.Yanımızda tur boyunca Bolulu Ticaret Müdürümüz Ersin Terzİ Bey de vardı.Ticaret, katma değer, Yukarı Çarşı, Taşhan civarı çok önemli.İmşaaallah gelecekte Esnafımız da bu rota bilinciyle bir değişim ve dönüşüme girer eğil mi dostlar.Görelim mevlam neyler.Neylerse güzel eyler.Herşey Bolu için, memleket uğruna olsun.Önce insan ve liyakat önemli. Eğitim Şart! Şart olsun şart.
Bu turda hemen hemen herkes konuştı fikrlerini sahih bilgilerini de paylaştı. Eyvallah.Fakat benim ilgimi en çok Bolu Müze Müdürünün AK PARTİ Binası karşısındaki kazı alanı önündeki açıklamaları çekti. Buranı çok çok önemli olduğunu Afrodisias örneği ile verdi.İşte bu. Harika.Ağzımız açık kaldı. Sahi mi bu benzerlik dedik.Sorduk.Protokulümüz ve ilgil medyamızda  muhakkak noylarının içine almıştır değil mi değerli memleket sevdalıları dostlar.Siyasiler.İlgililer.İşadamları.Şirketler.
Vikipedi ye göre; “Afrodisias veya Afrodisyas, Tanrıça Afrodite adanmış birçok eskiçağ kentinin ortak adı.Afroisyas(ya da  Afrodisias) alı kentlerin en ünlüsü , Anadolu’nun güneybatısında , eski Karia bölgesinde, günümüzde Aydın’ın Karacasu ilçesine bağlı Geyre mahallesinin bulunduğu yere bulunan Antik Yunan kentidir. Arkeolojik kazılar başladıktan sonra  Geyre taşınmıştır.2009’da UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesi’ne dahil edilen Afrodisias, 2017 de ise Dünya Mirası olarak tescil ediiidi .”de de deniliyor.Bilenler bilmeyenlere görenler görmeyenlere de anlatabilir değil mi değerli Bolulular. Bendeniz de aranızda görenlerdenim.
Gelelim bugüne ve yeni bir bilgiyi de paylaşalımmı...3 gün önceden.Meyadan,GazeteAydınlık ‘dan  da  Okuyoruz... “Murat Ülker’den Afrodisyas ziyaret.Ülker, pladis ekibiyle birlikte bugüne dek bulunmuş en kapsamlı ‘ Tavan Fiyatlar Fermanı’da dahil olmak üzere yeni keşifleri yerinde inceledi.Ziyaret sırasında Geyre Vakfı’da  Murat Ülker şahsında bir polaket sundu. “.Muhteşem.Gelecekte bu gidişle Ülkercileri Bolu’da Hisar tepemizde, Gölyüzü mahalemizde, Akpınar mahallemizde, Köroğlu mahallemizde de görebilmek dileğimizle.Selam ve muhabbetle.Sıhhar ve afiyetle.
Saygılarımızla.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir