YRP BOLU İL BAŞKANI SADETTİN BASKIN’DAN BOLULULARA DAVET

Yeniden Refah Partisi Bolu İl Başkanı Sadettin Baskın, 6 Kasım Pazar günü Ankara’da yapılacak olan Yeniden Refah Partisi 2. Olağan Büyük Kongresi’ne Boluluları davet etti.

YRP BOLU İL BAŞKANI SADETTİN BASKIN’DAN BOLULULARA DAVET
3 Kasım 2022

Haber: Funda Çevik

Yeniden Refah Partisi Bolu İl Başkanı Sadettin Baskın, Ankara Arena Spor Salonu’nda 6 Kasım Pazar günü yapılacak olan Yeniden Refah Partisi 2. Olağan Kongresi öncesinde basın açıklamasında bulundu.

Sadettin Baskın, yaptığı açıklamada, “Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın tek aday olarak gireceği kongrede, 50 üyeli Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyelikleri için seçim yapılacak.  17 Kasım 2019 yılında yine Ankara Arena’da yapılan partimizin ilk olağan büyük kongresi 45 bin partilinin katılımıyla Türk Siyaset tarihinin en kalabalık kongrelerinden biri olmuştu. Milli Görüş’ün tek temsilcisi olarak Pazar günü saat 10.00’da gerçekleştireceğimiz 2. Olağan Büyük Kongremizde 60 binin üzerinde katılımla yeni bir rekora imza atacağımıza inancımız tamdır.” dedi.

“TÜRKİYE’NİN EN HIZLI BÜYÜYEN PARTİSİ OLDUK”

Baskın, açıklamasının devamında şunları söyledi; “Ayrıca Büyük Kongremize yurtdışından pek çok parti temsilcisi, Sivil Toplum Örgütü temsilcisi ve siyaset adamının yanında yurt içinde de çok sayıda da yabancı misyon şefleri ve büyükelçiler katılacak. Partimiz kuruluşundan bu yana 4 sene gibi kısa bir sürede milletimizin gönlüne girmeyi başardı. Yine çok kısa zamanda 300 bin resmi üye sayısıyla Meclis’te sandalyesi bulunan bazı partileri de aşarak Türkiye’nin en hızlı büyüyen partisi oldu. Bugün Yeniden Refah Partisi olarak 81 il ve 900’den fazla ilçede teşkilatlanarak, 100 bine yakın sandık müşahidiyle seçime iddialı girmenin heyecanını yaşıyoruz. Pazar günü Ankara’nın en büyük spor salonunda Yeniden Refah ve Yeniden Erbakan mottosuyla gerçekleştireceğimiz 2. Olağan Büyük Kongremiz ile beraber 2023 yılında seçimlerin startını vermiş olacağız.”

“NEDEN YENİDEN REFAH DİYORUZ?”

Mevcut iktidarın 20 yıldır Cumhuriyet tarihinde görülmemiş yetkilere sahip olmasına rağmen milletin derdine derman olamadığını öne süren Baskın, şöyle devam etti; “ İktidar, milyonları açlık sınırına itmiş, çiftçimizi toprağından koparmış, emeklimize geçimi dar etmiş, umudumuz geleceğimiz gençlerimizin geleceğe dair umutlarını yok etmiş, vatanını, ülkesini, ailesini, sevdiklerini geride bırakıp yabancı ülkelere göç etmek çaresizliğine itmiştir. Bakın şu rakamlar sadece ‘imtiyazlılar’ diyen bir iktidarın aziz milletimize reva gördüğü acı tablonun 20 yıllık eseridir. 5.7 milyon hane sosyal yardıma muhtaç, 11,3 milyon insan gıda yardımına muhtaç, 3,7 milyon abonenin elektriği kesilmiş, 4 milyon hane doğalgaz desteğine muhtaç…Halk ekmek kuyrukları kilometreleri buluyor, askıda ekmek uygulaması bütün fırınlara yayılmış, Ayçiçek yağı zincirle bağlanmış,  bebek mamalarına alarm takılmış…Açlık sınırı 7 bin 425 lira olurken yoksulluk sınırı ise 24 bin 185 lira ile rekor kırmış. Bekar bir çalışanın yaşam maliyeti 9 bin 706 liraya çıkmış. 5 bin 500 lira ile geçinmeye çalışan asgari ücretli bir aile ile açlık sınırı arasındaki makas 1925 lirayı bulmuş. Asgari ücret ve emekli maaşları açlık sınırı altında (halkın %45’i),  halkın %85’i yoksulluk sınırı altında…İcra dosya sayısı 25 milyona yaklaşmış…Maalesef çağrılarımıza kulak tıkandı. Gelinen sonuç ortada. Bakınız faizle mücadele ettiğini söyleyen iktidar 20 yılda faiz lobilerine 520 milyar dolar ödedi. 2022’de 329,8 milyar TL daha ödeyecek ve eğer iktidarda kalırsa 3 sene daha iktidarda kalırsa kendi açıkladıkları Orta Vadeli Programa göre 2023’te 565,6 milyar TL’ye, 2024’te 697,8 milyar TL’ye, 2025’te 774,5 milyar TL yani ne demek bu; Ak Parti 3 sene daha iktidarda kalırsa 2 trilyon TL daha faiz ödeyecek. Bu borç-faiz-zam ekonomisi yüzünden bankaların 2022 ilk 7 ayında net karı % 417 artışla 208 milyara ulaştı. Aynı dönemde vatandaşın durumu ne? AK Parti iktidara geldiğinde vatandaşın bankalara borcu 6,6 milyar lira idi 2022 yılında vatandaşın borcu 1.3 trilyon lira olmuş. Yine faiz demek olan Kur Korumalı Mevduat’ın vatandaşa maliyeti şu ana kadar 75 milyarı aşmış yılsonu 100 milyar TL olacağı varsayılıyor. Bakınız 500 bin daireli Sosyal Konut Projesi açıklandı. İktidarın bu sene yapacağı 330 milyar borç faizi ödemesiyle 2+1 dairelerden 540 bin konut satın alınabiliyor. Yani iktidar 540 bin konut parasını sadece 1 senede faize veriyor. Faiz ödemesi olmasa bu daireler vatandaşa bedava verilebilirdi. Yine aynı hesapla 160 bin konut, Kur Korumalı mevduata veriliyor.”

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir