İŞTE BOLU'DA EN SIK GÖRÜLEN HASTALIKLAR

Bolu İl Sağlık Müdürlüğü 2021 ve 2022 yıllarında en sık görülen hastalık istatistiklerini yayınladı. Geçtiğimiz iki yılda ilimizde en çok görülen hastalıklar neler olduğu ortaya çıktı.

İŞTE BOLU'DA EN SIK GÖRÜLEN HASTALIKLAR
29 Aralık 2022

3,1 milyon insanın hastanelere çeşitli şikâyetlerle başvurduğu 2021 ve 2022 yıllarında ilimizde en çok konulan hastalık tanılarında ilk sırayı üst solunum yolları enfeksiyonlarına bağlı hastalıklar aldı. Covid 19 ve gribal hastalıkların bulunduğu bu grup toplam hastaların yarısına yakınında görüldü. İkinci sırada tanı konulan haslık ise ‘Gastrit’ oldu. Gastriti Karın ağrısına bağlı şikayetler ve yüksek tansiyona bağlı hastalıklar izledi. Bolu’da en fazla şikâyet konusu olan beşinci hastalık ise vitamin eksikliğine bağlı hastalıklar olarak açıklandı.

Bolu’da 2022 yılında 50 bin hasta hastanelerde yatarak tedavi görürken, 38 bin 217 kişi de ameliyat hizmeti aldı. 2022 ve 2021 yıllarında il genelinde üç milyondan fazla kişiye poliklinik hizmeti verildi.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir