BASIN MENSUPLARINA “NARKO REHBER”, “SİBERAY” EĞİTİMİ VERİLDİ TERÖRE KARŞI BİLGİLENDİRME YAPILDI

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Bolu'da ulusal ve yerel basınında görev yapan basın mensuplarına yönelik bilgilendirme eğitimi düzenlendi.

BASIN MENSUPLARINA “NARKO REHBER”, “SİBERAY” EĞİTİMİ VERİLDİ TERÖRE KARŞI BİLGİLENDİRME YAPILDI
7 Ocak 2023

“Ben” yerine “Biz” bilinci oluşturmak, tek çatı altında birleşmek, basın mensuplarının mesleki gelişimini sağlamak ve yaşanan olayları haberleştirirken hem kendi güvenliği hem de bölgede görev icra eden kolluk kuvvetleri ile diğer personelin işlerinin engellenmemesi adına sahada davranış şekillerinin geliştirilmesi amaçlandı.

Toplumda farkındalık oluşturulmasına yönelik Bolu İl Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, ilimizde görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelindi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Polis Memuru Koray Demirel “Terörü Hep Birlikte Durdurabiliriz”, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden Komiser Filiz Ceyhan, “Narkorehber, Uyuma Uygulaması”, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden Polis Memuru Mehmet Ali Akdemir “Siberay Tanıtım, Bilgi Güvenliği ve Siber Güvenlik” konularında paylaşımda bulundu.

“TERÖRÜ HEP BİRLİKTE DURDURABİLİRİZ”

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü tarafından bilgilendirme ve önleme faaliyetleri (BÖF) kapsamında eğitimler sürdürülüyor. Bu çerçevede Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Polis Memuru Koray Demirel, terör nedir, terör faaliyetleri, doğru bilginin önemi ve terör saldırılarını önleme yöntemlerini anlattı. Demirel, interaktif olarak sürdürdüğü eğitimde, basın mensuplarının merak ettiği sorulara da yanıt verdi.

“EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE”

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden Komiser Filiz Ceyhan, İçişleri Bakanlığının, çocukların ve gençlerin uyuşturucu kullanımının önüne geçmek amacıyla hayata geçirdiği “En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi” içeriğinden bahsetti. Eğitimde, madde ve bağımlılık nedir, uyuşturucu madde çeşitleri, madde bağımlıları ile karşılaşıldığında yapılması gerekenler konularında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca,  uyuşturucuya başlama nedenlerinin en başında merak, arkadaş ısrarı, özenti, kişisel ve ailesel sorunlar ile eğlenmenin geldiği belirtildi.

Ceyhan, uyuşturucu ile mücadele çerçevesinde toplumsal duyarlılık ve bilinç oluşturmak amacıyla İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen Uyuşturucuyla Mücadele Aplikasyonu (UYUMA) tanıtarak basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

“TEKNOLOJİYE BAĞLI OLUN, BAĞIMLI OLMAYIN”

İl Emniyet Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Polis Memuru Mehmet Ali Akdemir tarafından siber suçların gerçekleşmeden engellenmesi, maddi manevi zararların en aza indirgenmesi, farkındalık ve bilinçlendirme faaliyetleri yapılması amacıyla oluşturulan SİBERAY programı çerçevesinde “İnternet Dolandırıcılığı, Güvenli ve Bilinçli İnternet Kullanımı, Siber Zorbalık İle Teknoloji Bağımlılığı” konularında bilgilendirme yapıldı.

TEŞEKKÜR BELGESİ TAKDİM EDİLDİ

Eğitimler sonunda, programa katılan basın mensupları tarafından; Bolu İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy’a, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Serkan Demir’e,  Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Polis Memuru Mehmet Ali Akdemir’e, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Komiser Filiz Ceyhan’a ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Polis Memuru Koray Demirel’e teşekkür belgesi takdim edildi.

Program, basın mensuplarının, İl Müdürü Aksoy ile toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Kaynak: www.koroglugazetesi.com

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir