GAZETECİLER AFET VE İLK YARDIM PROTOKOLÜ İMZALADI

Bolu’da, sahada çalışan gazeteciler karşılaştıkları olaylarda ilk yardımda bulunabilmek amacıyla eğitim almak için hazırladıkları projenin protokolünü imzaladı.

GAZETECİLER AFET VE İLK YARDIM PROTOKOLÜ İMZALADI
12 Ocak 2023

Bolu’da, gazeteciler gittikleri haberlerde kendilerinin ya da diğer kişilerin ilk yardıma ihtiyaç duymaları halinde doğru müdahaleyi yapabilmeleri için “Acil Afet Ve Temel İlk Yardım Eğitim” projesi hazırladı. Bolu Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve AFAD’ın da ortak olduğu projenin imzası valilik toplantı salonunda protokol töreni düzenlendi. Geniş bir katılımın sağlandığı protokol töreninde imzalar atıldı. 

“ÇOK FAYDALI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Protokol imzalarının atılmasının ardından konuşan Bolu Valisi Erkan Kılıç, “İlimizdeki bütün basın temsilcilerine, ajans temsilcilerine bu eğitimi aldırarak onların herhangi bir afet durumunda bizlere katkı vermelerini sağlamaya çalışacağız. İlk yardım eğitimi aslında bütün vatandaşların alması gereken bir eğitim. Bu da son derece önemli. Yangında, yaralanmada, zehirlenmede,  bir sürü farklı olaylarla karşılaşıyoruz. Bu tip durumda çevremize, kendimize nasıl yardımcı olabiliriz noktasında bu protokol çok faydalı olacaktır. Afet konusunda da biliyorsunuz Bolu afet riski altında olan bir ilimiz. Burada çalışan gazetecilerin de kendilerini afetten korumaları, aynı zamanda çevresine, diğer arkadaşlarına ve vatandaşlara afet anında yardımcı olmaları da son derece önemli. Bu konuda onlara da bizim arkadaşlarımız tarafından AFAD İl Müdürlüğü görevlileri tarafından da bir eğitim verilecek. Çok faydalı ve yararlı olduğunu düşünüyorum. İnsanların bu tip projelerde faaliyetlerin içerisinde olması çok anlamlı” dedi.

“EĞİTİM 2 GÜN SÜRECEK”

Eğitimler hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Muhammed Emin Demirkol, “İl müdürlüğümüzde veya bize gösterilen işbirliği içerisinde olduğumuz kurumun salonlarında maketlerimizle birlikte bir vatandaşımızın böyle bir olayla karşılaştığında önce zarar verme sonra da katkı sağla prensibine dayalı bir şekilde eğitimlerimiz veriliyor. İki gün sonunda da bir sınav yaparak sertifikasyonu vermiş oluyoruz ve o bir kimlik ile kişide bulunuyor. Vermiş olduğumuz kursta bir eğitici yedi kişiye kurs veriyor. Oldukça ciddi ve önemli bir eğitimden geçiriliyor. Yanıklarda, boğulmalarda, ciddi kanamalarda ve her türlü ilk yardım, sağlık müdahalesinde kişinin zarar vermeden fayda sağlayarak katkı sağlayacağı bir eğitim” diye konuştu.

“AFAD EĞİTİMİ 5 GÜN SÜRECEK”

AFAD İl Müdürü Cengiz Çavuş, “Basın mensuplarımıza öncelikle olay yeri doğru davranış şekilleri eğitimi, ardından hafif arama kurtarma eğitimi ve doğada arama kurtarma hafif dağcılık eğitimleri planladık. Beş gün sürecek bir eğitimimiz var. Ardından küçük bir sınavımız var. Sınavda başarılı olan arkadaşlarımız da sertifikalarını takdim edeceğiz. Eğitim sonrası arkadaşlarımızın başarılarına göre de devam etmek istedikleri takdirde AFAD gönüllülük programımızdan da bahsedeceğiz. Programımıza devam etmek isterlerse AFAD gönüllülük programımız sonrasında da destek AFAD gönüllüsü olarak bizlere her türlü afet ve acil durum hallerinde destek verebilecekler” ifadelerini kullandı.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir