AHMET ÖRNEKBAŞ “AMATÖR SPOR KULÜPLERİMİZ CAN ÇEKİŞİYOR”

İYİ Parti Bolu 1. Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Örnekbaş, ilimizde maddi yetersizliklerden dolayı ayakta durmakta güçlük çeken amatör kulüplerin sorunlarına dikkat çekti.

AHMET ÖRNEKBAŞ “AMATÖR SPOR KULÜPLERİMİZ CAN ÇEKİŞİYOR”
25 Nisan 2023

Örnekbaş, “Sporda çağ atladığımız söyleniyor ama amatör spor kulüplerimiz can çekişiyor. Geçlerimizin zararlı alışkanlıklardan korunmasında, yeni cevherler çıkmasında büyük rolü olan amatör sporunu ayakta tutmak için elimden geleni yapacağım.” dedi.

14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimler öncesi ziyaretlerine devam eden Ahmet Örnekbaş, beraberindeki partililerle birlikte Kıbrıscıkspor Başkanı Durmuş Bahşi ve yönetimini ziyaret etti. Amatör sporunda yaşanan sorunların konuşulduğu ziyarette Örnekbaş, talep ve önerileri dinledi.

“GİDERLER KULÜPLERİMİZİN BELİNİ BÜKÜYOR”
Burada konuşan Ahmet Örnekbaş, “Geçtiğimiz hafta Dörtdivan ziyaretimizde de Dörtdivanspor’un yöneticileriyle bir araya gelmiştik. Bugün de ilimizin güzide takımlarından Kıbrıscıkspor’un değerli yöneticileriyle buluştuk. Amatör sporunun sorunları belli. Genellikle zar zor ayakta kalan kulüplerimiz var. Bunun başlıca nedeni ise maddi yetersizlikler. Futbolcu maaşlarından, lisans bedellerinden, malzeme bedellerinden kulüp giderlerine kadar birçok gider kalemi var. Giderler kulüplerimizin belini büküyor. Kulüp yönetimlerindeki 3-5 kişi bu yükü kendi imkanlarıyla yüklenmeye çalışıyor. Bu sadece amatör futbolunda değil diğer amatör branşlarda da yaşanan en büyük sorunlardan biri.” dedi.

“VEKİL OLDUĞUMDA AMATÖR DESTEKLENECEK”

“Sporda çağ atladığımız söyleniyor ama amatör sporu can çekişiyor.” Diyerek sözlerine devam eden Örnekbaş, “İlimizdeki kulüplere ciddi bir pay ayrılması gerekiyor. İnşallah vekil olduğumda amatör sporunun yanında olacağım. Geçlerimizin zararlı alışkanlıklardan korunmasında, yeni cevherler çıkmasında büyük rolü olan amatör sporunu ayakta tutmak için elimden geleni yapacağım.” diye konuştu.

BAŞKAN BAHŞİ BAŞARILAR DİLEDİ

Kıbrıscıkspor Kulüp Başkanı Durmuş Bahşi ise ziyaretten dolayı Örnekbaş ve partililere teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Amatör spor Türkiye’nin kalbidir. Ama hak ettiği değeri görmüyor. 85 milyon nüfuslu ülkemizde amatöre yeterli destek verilmediği için profesyonel futbolcu yetiştirmekte zorlanıyoruz. 3 milyon nüfuslu ülkelerde dünya yıldızı futbolcular yetişiyor. Çünkü o ülkelerde amatör branşlara değer veriliyor. Bizler çıkmış olduğunuz bu yolda başarılar dileriz. İlimizi TBMM’de temsil etme hakkına eriştiğinizde amatör spor kulüplerini unutmamanızı, desteğinizi esirgememenizi diliyoruz.” şeklinde konuştu.
 

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.