AHMET ÖRNEKBAŞ GENÇLERE SÖZ VERDİ

İYİ Parti Bolu 1. Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Örnekbaş, Bolu’nun gençlerine söz verdi.

AHMET ÖRNEKBAŞ GENÇLERE SÖZ VERDİ
26 Nisan 2023

Örnekbaş, ilk olarak gençleri sadece yetiştirilmeye, geliştirilmeye ve korunmaya muhtaç bireyler olarak ele alan anlayışı terk edeceklerini belirterek onlar için yapılacakları sıraladı.

İYİ Parti Bolu 1. Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Örnekbaş, yaptığı yazılı açıklamada, 14 Mayıs’ta Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden birine şahitlik edileceğini söyledi. Örnekbaş, bu seçimlerde ilk kez oy kullanacak olan 5 milyona yakın genç seçmenin bulunduğunu hatırlatarak Millet İttifakı iktidarında onlar için yapmayı planladıkları vaatleri madde madde sıraladı.

“BU ŞEHRİN GENÇLERİNE SÖZÜMÜZ OLSUN”
Bolu’yu TBMM’de temsil etme hakkına eriştiğinde gençlerin sorunlarına çözüm yolları üretmek adına tüm gücüyle çalışacağının sözünü veren Örnekbaş, “Hem il başkanlığım döneminde hem de şu an içinde bulunduğum adaylık dönemimde genç kardeşlerimle sık sık bir araya geliyorum. Ülkemizi aydınlık geleceğe taşıması gereken gençlerimizin mevcut iktidarın yanlış politikaları sonucu geleceğe ümitsizce bakışlarına şahitlik ediyorum. Onların haklarını gözetmek adına var gücümle çalışacağım. Bolu’nun bir evladı olarak, onların bir abisi olarak bu şehrin gençlerine söz veriyorum.” dedi.

AHMET ÖRNEKBAŞ GENÇLER İÇİN YAPILACAKLARI ŞÖYLE SIRALADI

*Gençlerin sosyal girişimcilik, sosyal sorumluluk ve gönüllülük, faaliyet ve projelerini destekleyeceğiz.
*Gençlik kooperatifleri kurulmasını teşvik edeceğiz.
*Wikipedia, Youtube, Ekşi Sözlük gibi kolektif içerik üreten mecralara erişim kısıtlamalarının önüne geçecek ve toplumun bilgiye erişiminin kısıtlanmamasını sağlayacağız.
*Basın özgürlüğüne ve ifade özgürlüğüne yönelik en ağır yasal saldırı olan Sansür Yasası’nı kaldıracağız.
*Hiçbir öğrencinin tercih etmediği bir lise türüne ya da programına gitmek zorunda kalmayacağı; öğrencinin ilgisi, tercihi, yeteneği ve akademik başarısını esas alacak bir rehberlik ve yönlendirme sistemi oluşturacağız.
*İhtiyaç sahibi gençlerin eğitimlerinde kırtasiye, çanta, kıyafet giderlerini ücretsiz karşılayacağız.
*Öğrencilere kitap ve kırtasiye harcamaları için nakit destek, ulaşım hizmetlerinde ve teknolojik cihaz alışverişlerinde indirim gibi çeşitli imkanlar ve avantajlar sağlayan Öğrenci Destek Kartları Projesi’ni hayata geçireceğiz.
*Her türlü eğitim ve öğretim hizmetinden alınan KDV’yi indireceğiz.
*Köy ve mahalle bazında, içinde çalışma odaları, internet, kafe ve kütüphanenin bulunduğu gençlik merkezlerinin sayı ve işlevini arttıracağız.
*Özel eğitime ihtiyacı olan dezavantajlı çocuk ve gençlerin eğitime erişiminin önündeki tüm engelleri kaldıracağız.
*Kamu görevine alınmada her aşamada liyakat ve eşitlik ilkelerini hâkim kılacak, şeffaflığı sağlayacağız.
*Mülakat uygulamalarına son vereceğiz.
*Yıl içinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı sayısını artıracak ve bu sınavlardan ücret almayacağız.
*Başarılı sporcu gençlerimize burs olanaklarını artıracağız.
*İşe yeni giren gençlerin «deneme süreci» adı altında ücretsiz sömürülmelerinin önüne geçeceğiz.
*Staj yapan gençlere en az asgari ücretin yarısı kadar ücret ve yol-yemek ücreti ödenmesini zorunlu kılacağız.
*Genç nüfusu tarıma özendirmek ve çiftçi yaşını gençleştirmek için 35 yaşına kadar çiftçilerin sosyal güvenlik primlerini devletin karşılamasını sağlayacak düzenlemeyi getireceğiz.
*Öğrenci başına en az 12,5 metrekare alan (sosyal alanlarla 16 metrekare) düşen devlet yurtları inşa edeceğiz.
*Yüksek öğrenim yurt ücretlerini asgari düzeyde tutacak, isteyen öğrencilerin aldıkları krediye yurt ücreti kadar tutarı ilave edeceğiz. İhtiyaç sahibi öğrenciler için yüzde 20 ücretsiz yurt kontenjanı oluşturacağız.
*Yurtlarda hızlı, kotasız ve ücretsiz internet hizmeti sunarak, gençlerin akademik başarıları için, hayati öneme sahip olan, bilgiye erişimin önündeki engelleri kaldıracağız.
*Siyasi sebeplerle yurttan atılmalara son vereceğiz.
*İYİ Yaşam Gelir Modelini hayata geçirecek, 18-26 yaş arasındaki okusun okumasın, çalışsın çalışmasın tüm gençlere aylık “Temel Gelir Desteği” sağlayacağız.
*Rüzgargülü Projesi ile ilk ve ortaokuldaki çocukların ve lise öğrencisi gençlerin ücretsiz kahvaltı ve öğle yemeği hizmeti sunularak sağlıklı ve dengeli beslenmelerini sağlayacağız.
*Gençlerin kültür ve sanat aktivitelerinden 25 yaşına kadar ücretsiz yararlanmasını sağlamak için kültür kartı vereceğiz.
*KYK kredi ve burs tutarlarını artıracağız.
*Gençlere pasaportu ücretsiz verecek, yurtdışına çıkışta harç almayacağız.
*KYK borçları hakkında yasal işlem ve icra takibi başlatılan gençlerin, borçlarını yeniden yapılandırarak, borcun geri ödemesini zorlaştıran çelişkili hukuki süreçleri güncelleyeceğiz.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir