AHMET ÖRNEKBAŞ BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜNDE SÖZ VERDİ “SANSÜR YASASINI KALDIRACAĞIZ”

İYİ Parti Bolu 1. Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Örnekbaş, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

AHMET ÖRNEKBAŞ BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜNDE SÖZ VERDİ “SANSÜR YASASINI KALDIRACAĞIZ”
2 Mayıs 2023

Örnekbaş, “Basın özgürlüğüne ve ifade özgürlüğüne yönelik en ağır yasal saldırısı olan Sansür Yasası’nı (Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun) ivedilikle kaldıracağız.” dedi.

İYİ Parti Bolu 1. Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Örnekbaş, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 1993 yılında aldığı kararla tüm dünyada kutlanan 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Örnekbaş, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Basın; bireyin ve toplumun ihtiyaç duyduğu her konuda, haber alma, araştırma, bilgilendirme, aydınlatma ve insan hakları ile temel hak ve özgürlüklerin gelişmesine katkıda bulunma göreviyle Kurumumuzun da önemli bir paydaşı olarak görevini sürdürmektedir. Hepimiz biliyoruz ki, basın demokratik hayatımızın vazgeçilmez bir unsuru, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Tarafsız ve objektif bir biçimde haber ve bilgi akışı sağlayarak toplumu aydınlatma ve doğru bilgilendirme görevi yapmaktadır. Basının bu görevini özgürce yapabilmesi ve yaptığı görevin amacına ulaşmasında, hiç kuşkusuz basın hürriyetinin büyük önemi bulunmaktadır. Tüm basın mensuplarının bu özel gününü kutluyor, kendilerine mesleki hayatlarında başarılar diliyorum”

“SANSÜR YASASINI KALDIRACAĞIZ”

Örnekbaş, mevcut iktidarın kendisine yakın medya kuruluşları da başta olmak üzere tüm basın kuruluşlarını sindirme politikası izlediğini ifade ederek, Millet İttifakı’nda buna som verileceğini söyledi. Örnekbaş, “Medyada tekelleşmeye, sermaye yapısı ve kaynağının gizlenmesine, yasaya aykırılığa izin vermeyeceğiz. İnternet gazetecilerinin Basın İş Kanunu’na tabi çalışmalarını ve Basın Kartı alabilmelerini sağlayacağız. Wikipedia, YouTube, Ekşi Sözlük gibi kolektif içerik üreten mecralara erişim kısıtlamalarının önüne geçecek ve toplumun bilgiye erişiminin kısıtlanmamasını sağlayacağız. Basın özgürlüğüne ve ifade özgürlüğüne yönelik en ağır yasal saldırısı olan Sansür Yasası’nı (Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun) ivedilikle kaldıracağız. Kadın gazetecilere yönelik mesleki ayrımcılığın karşısında duracağız. Basının daha da özgürleştirilmesi adına var gücümüzle çalışacağız.” diye konuştu.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir