RAMAZAN SONRASI NASIL BESLENMELİYİZ?

RAMAZAN SONRASI NASIL BESLENMELİYİZ?
19 Mayıs 2020

Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla oruç ibadetinin son günlerine yaklaşıyoruz. Ramazan'dan sonra çeşitli sağlık problemleri ile karşılaşmak istemiyorsak beslenmemize dikkat etmemiz gerekir.

BAYRAMDA BESLENME

Bu yıl koronavirüs nedeniyle alışılmışın dışında bir bayram geçireceğiz. Evde ailemiz ile beraber olacağımız bu bayramın bizi ağır ve uzun bayram kahvaltılarından, ağır yemeklerden, tatlı ve içeceklerden bir nebze uzak tutmasını umuyorum. Ramazan ayından sonra sindirim sistemimiz bu tür beslenmeye hazır değil. Bu yüzden daha hafif yiyecekler yemeli meyve ve sebze tüketimine ağırlık vermeliyiz. Posa ve lif bakımından zengin beslenmeliyiz. Acılı ve baharatlı yiyeceklerden uzak durmalıyız.

SIVI TÜKETİMİ

Sıvı tüketimi bizim için her zaman çok önemlidir. Bireyler günde 2-2,5 litre sıvı almalılar. Böbrek ve şeker hastaları sıvı tüketimine daha da önem vermeliler. Sıvı alımlarında şekerli içecekler ve tatlandırıcı içeren içeceklerden uzak durulmalıdır. Çay ve kahve tüketimi abartılmamalıdır.

ÖĞÜN SAYISI

Ramazan’da birçok alışkanlıklarımız değişti. Bir ay boyunca iki öğün veya tek öğün ile günümüzü geçirdik. Ramazan'dan sonra öğün sayımızı arttırmalı ve asla öğün atlamamalıyız. Ramazan’da öğünde tükettiğimiz porsiyon miktarını Ramazan sonrası azaltmalıyız. Günlük enerji ihtiyacımızı öğünlere düzenli olarak bölmeliyiz. Böylece istenmeyen kiloların önüne geçebiliriz.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Kübra DAĞ EMRECİKSİN yazıları

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir