BOLU BELEDİYESİ'NİN HAYVANSEVERLİĞİ

BOLU BELEDİYESİ'NİN HAYVANSEVERLİĞİ
23 Haziran 2020

Batı Karadeniz Bölgesi’nin en büyük ve en donanımlı hayvan hastanesine sahip olan ilimizde, Bolu Bakış Haber İmtiyaz Sahibi Mahmut Alan tarafından çekilen ve geniş ses getiren bir görüntü bizleri oldukça derinden etkiledi.

Bir ihbarı değerlendiren Mahmut Alan, Bolu Belediyesi Hayvan Hastanesi’nde çeşitli hastalıklar sonucu ölen onlarca köpeğin yine Bolu Belediyesi’ne ait çöp kamyonuyla çöp alanına taşındığını kayıt altına aldı.

“Allah’ın sessiz kulları” dediğimiz hayvanlara karşı hassasiyeti olan ve daha önceden de bu tip haberleri Bolu kamuoyu ile paylaşan Mahmut Alan’ın böylesine önemli bir konuya da duyarsız kalmaması, haberleştirmesi takdire şayandır.

Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün koordinasyonsuzluğunu gözler önüne seren, çöp kamyonlarının kullanılarak insan sağlığını ciddi derecede etkileyebilecek yanlış bir uygulamaya gidilen bu yöntemi aklı başında hiçbir insan desteklemez.

Zaten görüntülerin basında yer almasının ardından, yine hayvanlara karşı hassasiyeti olduğunu bildiğimiz Başkan Tanju Özcan, gerekli açıklamayı yaparak “Tüm Bolu halkından özür diliyorum” dedi.

Tanju Özcan’ın açıklamasında, görüntülerden büyük üzüntü duyduğunu belirtmesi, Bolu Belediyesi’ne bu tip görüntülerin yakışmadığını söylemesi, Hayvan Hakları Komisyonu’na sahip bir belediyede böyle hataların affedilemez olduğunu dile getirmesi ve özür dilemesi doğru bir adımdı. Zaten yakın bir zamanda Bolu’ya ikinci bir hayvan hastanesini müjdeleyen, kediye çarpıp kaçan sürücüye 2 bin lira para cezası uygulanmasını sağlayan Tanju Özcan’ın hayvanseverliğinden zerre şüphe duymuyorum.

Tabii, olayın ardından bazı görevden alınmaların olmasını bekliyorduk ki öyle de oldu. Veteriner İşleri Müdürü görevden alındı. Bolu’da yakinen tanıdığım birçok hayvansever dostumu aradım. Hepsi de olaydan dolayı büyük üzüntü duyduklarını, hatta görüntüleri izlerken gözyaşlarını tutamadıklarını belirtti. Ama görevden alınan Veteriner İşleri Müdürü Emrah Güler’in de Bolu’ya gelmiş geçmiş en iyi Veteriner İşleri Müdürü olduğunu, kendilerine birçok konuda destek verdiğini de ifade ettiler. Biraz araştırmalarım sonucu görevden alınan Güler’in, hayvanseverlerin düşüncelerini destekler işlere imza attığına şahit oldum. Gerçek bir hayvansever olduğuna inandığım, ömrünü hayvanlara adamış olan Nezih Erkan abimiz Emrah Güler’in arkasında yer aldı. Bolu Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Melek Ünal, görevden alınan müdürün çok değerli bir insan olduğunu, derneklerine her zaman destekte bulunduğunu, sokak canları için ter döktüğünü dile getirdi. Mahallemde onlarca kedi besleyen komşu teyzem “O Müdür bize çok yardım etti evladım” dedi.

Evet; olayda Veteriner İşleri Müdürlüğünün de ciddi bir ihmali vardı. Başkan Özcan’ın da bu kararı alırken muhakkak bir bildiği vardı. Ama bir karar alınırken doğrular ve yanlışların terazide tartılarak alınması gerektiğini düşünüyorum. Olayda tek eksiği olan Veteriner İşleri Müdürü müydü? Temizlik İşleri Müdürlüğünün olayda hiçbir ihmali yok muydu? İşte Bolu kamuoyunun asıl beklediği cevaplar bunlar. Aldığımız son duyumlara göre Veteriner İşleri Müdürlüğü koltuğuna vekaleten Temizlik İşleri Müdürü’nün getirileceği yönünde… Hukukçu kimliğiyle bilinen Tanju Özcan’ın böyle bir karara imza atmamasını ümit ediyorum.

 

 




 

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Hızır İlyas YILDIRIM yazıları

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir