SOSYAL MEDYA YANILGISI

SOSYAL MEDYA YANILGISI
10 Temmuz 2020

Sosyal medyada herşey ne kadar güzel değil mi? Herkes çok mutlu, herkesin fiziği, cildi mükemmel, herkes en güzel mekanlara gidiyor, en güzel yemekleri yiyor.

Ama işin gerçeği böyle değil tabi ki… herkes kendini görmek istediği yerde, görmek istediği şekilde paylaşıyor. Üstelik bunu her yaş grubu yapıyor. Tabi yeni nesil bu durumu biraz daha abartmış durumda. Genç kızlar, genç erkekler sosyal medyanın ihtişamına kapılıp ekranlarda gördüğü mankenlere, sanatçılara benzemeye çalışıyor. Onların gittiği mekanlara gitmek onlar gibi giyinmek istiyor. Kısacası onlar gibi yaşamak istiyor.

Bunları gerçekleştirmeye imkânı olmayanlarda kendini beğenmeyen, özgüvensiz, artık hayatın dış görünüşten ibaret olduğunu düşünen bireylere dönüşüyor.

Aslında hepimiz bu yanılgıya düşüyoruz ister istemez. Tabi kimse kötü göründüğü, mutsuz olduğu görüntüler paylaşmak istemez. Ama insanları böyle gördükçe diğerlerinin hep çok mutlu, hep çok güzel olduğu algısına yeniliyoruz.

Evet herkes mutlu olsun ama neden ben böyleyim diye sormadan edemiyoruz kendimize.

Ama en azından bunu kendimize itiraf edelim. Hayat birçok engelden ibaret. Herkesin hayatında inişler ve çıkışlar var. Gerçek sosyal medya ve bu güzel görüntülerden ibaret değil.

Eğer bu sanal dünyaya bu gözle bakarsak tüm insanlık olarak depresyona sürükleniriz. Sürekli kendimizi, dış görünüşümüzü ve yaşadığımız hayatı eleştirir hale geliriz…

           

 

 

Biz yine güzel anıları paylaşmaya, insanların güzel anılarını görerek mutlu olmaya devam edelim. Ama sosyal medyanın bizi tamamen içine çekmesine izin vermeyelim…

 

 

 

 

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Aslı DEMETGÜL BALCI yazıları

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir