BOLU'DA RAKAMLAR NE KADAR GERÇEK?

BOLU'DA RAKAMLAR NE KADAR GERÇEK?
3 Eylül 2020

Dünyada şimdiye kadar yaklaşık 25 milyon insana bulaşan, 1 milyon insanın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs maalesef hız kesmeden can almaya devam ediyor. Peki ülkemizdeki rakamlar, yaşadığımız Bolu’daki rakamlar ne kadar gerçek?

Geçenlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından günlük düzenli olarak paylaşılan koronavirüs istatistiklerine gözüm ilişti. Bakan Koca’nın 29 Temmuz paylaşımında ülkede 45 kişinin koronavirüs nedeniyle dolayı hayatını kaybettiği bildirilmişti. Halbuki aynı gün sadece Bolu’da 9 kişi, Rize’de 5 kişi hayatını kaybetmişti. 81 ilde ölümlerin büyük çoğunluğunun Bolu ve Rize’de olması farklı bir muamma. Diğer illeri saymıyorum bile ama vatandaşların ülke genelindeki günlük ölüm sayılarını inandırıcı bulmadıkları bir gerçek.

Artık Bolu’da yaşayanlar da ildeki vaka ve ölüm sayılarının gerçekliğine inanmıyor. İlimizde şimdiye kadar 45 vatandaşımızın koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini biliyoruz. Böylesine önemli, böylesine hayati bir konuda bende yetkililerce gerçek rakamların kamuoyu ile paylaşılmadığını düşünenlerdenim. Vaka ve ölüm sayısı şayet gizleniyorsa Bolu’ya iyilik etmiyoruz. Tablonun farkında olmayan Bolu halkının daha rahat hareket etmesini sağlıyoruz.  Sokaklarda vatandaşlardan, “350 bin nüfuslu şehirde koronavirüs 45 can almış. Aslında o kadar da büyütülecek bir şey yok” gibi saçma bir cümleyi duyuyorsak bir arpa boyu yol ilerleyememişiz demektir. Halkı korkuyla sindirelim demiyorum. Yetkililerin halka gerçek rakamlardan söz etmesi gerektiğini savunuyorum. Gerçek rakamlar, Bolu halkının gerçeği ve tehlikeyi görmesine, daha çok maske, hijyen ve sosyal mesafe kuralına riayet etmesine neden olacaktır. Ülkemizde uzun vadede büyük yaralar bırakacak olan koronavirüs illetinden en kısa zamanda kurtulmamızı ümit ediyorum.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Hızır İlyas YILDIRIM yazıları

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir