BOLU’DA SKANDAL BİR KURA ÇEKİMİ

BOLU’DA SKANDAL BİR KURA ÇEKİMİ
25 Eylül 2020

Bolu’da koronavirüs nedeniyle binlerce kişi işsiz kaldı…
Zorlu süreçte birçok meslek erbabı evlerine ekmek getiremez duruma geldi…
Kısacası maddi zorluklar vatandaşlarımızı manevi buhrana sürükledi, mahvetti.

İşte böyle bir dönemde, İŞKUR tarafından Bolu’da Toplum Yararına Program kapsamında 500 kişilik alım yapılacağı ve bu kişilerin Milli Eğitime bağlı Bolu'daki okullarda işbaşı yapacağı bildirildi.

400’ü temizlik görevlisi, 100’ü güvenlik görevlisi olmak üzere alınacak olan 500 kişilik ilana binlerce kişi başvurdu.

Başvuranlar, umutla kuranın çekileceği güne odaklandı. 23 Eylül Çarşamba günü 09:00’da başlayan kura çekimi yaklaşık 4 saat sürdü. Noter huzurunda çekilen kura Milli Eğitim Müdürlüğü’nün instagram sayfasından da canlı olarak paylaşıldı.

Aslında paylaşılmaya çalışıldı desek daha iyi olur. Çünkü canlı yayındaki ses kalitesi o kadar kötüydü ki izleyenler kimin kuradan çıktığını bile anlamadı. Vatandaşlar kura çekimi devam ederken canlı yayının bir anda kesildiğine şahit oldu. Kura çekimini yakinen takip ettiğim için yetkililere “Canlı yayın neden durdu?” diye sordum. Kameranın şarjı bitmiş! Eee o zaman kalan kısmı nasıl vereceksiniz? dedim. “Veremeyeceğiz” cevabı aldım. Kuranın kalan kısmını hiç olmazsa telefonla çekmeleri gerektiğini, insanların aklında şüphe uyandırmamaları gerektiğini bildirmemin ardından kalan kısmı cep telefonu ile çektiler. Çektikleri görüntüler ise kurum hesaplarından paylaşılmadı. Kısacası teknik aksaklıklarla dolu skandal bir kura çekimine şahit olduk.

Kura çekimi sonrası 500 kişilik isim listesini almamız gerektiğini ve vatandaşla paylaşmamız gerektiğini söyledim. Sonuçlar kesinleşmeden kamuoyu ile paylaşılamayacağı cevabını aldım. “Ne zaman paylaşırsınız?” diye sorduğumda ise Milli Eğitim Müdürlüğü’nün web sayfasından yarın akşama kadar sonuçların paylaşılacağı söylendi. Sonuçlar aradan geçen 2 günden fazla süre içerisinde o web sayfasından paylaşılmadı. Öğrendiğimize göre kurada ismi çıkanların listelerini kurumdaki camlara asmışlar. Binlerce kişinin umut bağladığı bir iş için vatandaşı kurumlara kadar getiren, “Öğrenecekseniz buradan öğrenin” diyen bir memur zihniyetinden bahsediyoruz. Maaşını her ay tıkır tıkır alan ama işsizliğin ne olduğunu, işsizlerin ne durumda olduğunu bilemeyecek kadar körleşmiş bir zihniyet. Artık kamu kurum ve kuruluşlarındaki “Salla başı al maaşı” zihniyetinden kurtulmamız gerekiyor. Vatandaşın dilek, istek ve şikayetlerinde üç maymunu oynayan memur kafasından kurtulmamız gerekiyor. Her ay maaşını vatandaşın vergileriyle aldığını unutan ve işini amatörce yapan memurlara tahammülümüz yok.

Kura sonuçları mı? Biz de hala bekliyoruz.
 

3 yorum yapılmış

  • İsmail25 Eylül 2020 - 07:59
    Belki canlı yayın için dedikleriniz doğru ama kura çekiminde seyirciler,noter hatta vali vardı kurumlarda canlı yayın işine bakan profesyoneller yok keşke olsa ama kura çekimine gölge dusurmemeli bu olay emeği geçenlere teşekkür
  • GAZETECİ25 Eylül 2020 - 11:37
    Kurumların basın bürolarında gerçek meslek sahipleri "İletişim Mezunları" olsa bu tarz sıkıntılar olmaz.
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)
  • Zafer Aksungur 26 Eylül 2020 - 15:35
    Devlet olmanın vasıflarını kaybetmek bu. Gayrı ciddilik. İşini beğenmediysen bırak git. Başkalarının gelecekleriyle oynama.
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Hızır İlyas YILDIRIM yazıları

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir