ZİMEM DEFTERİ VE BOLU VALİLİĞİ

ZİMEM DEFTERİ VE BOLU VALİLİĞİ
27 Nisan 2021

Nedir bu zimem defteri?

Zimem defteri; bugünkü adıyla veresiye defteri, alınan bir malın satıcı tarafından not edilerek alıcının ileriye dönük borçlandırılmasını ifade ediyor. Bu deftere en çok rastlanabilecek yerler ise bakkallar.

Osmanlı Devleti’nin “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışının en güzel örneklerinden biridir zimem defteri. Osmanlı döneminde, Ramazan ayında hayırseverler, zenginler hiç tanımadıkları ve maddi durumu yerinde olmayanların borçlarını öder borcu olan borcunu kimin ödediğini, borcu ödeyen de kimin borcunu ödediğini bilmezdi.

Bu geleneği sürdürmek için adım atan Gaziantep Valiliği, hayırseverlerin desteğiyle hayata geçirilen Zimem Defteri uygulaması ile 22 mahalledeki 200 bakkalın veresiye defterini satın alınarak vatandaşların borçlarını ödedi. Bu uygulamada Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerini sahaya sürdü. Türkiye’de örnek teşkil edebilecek bir uygulamaya imza atan Gaziantep Valiliğini kutlamak gerekir. Bu uygulama sonrası birçok il valiliğinin de zimem defteri projesini hayata geçirdiğini öğrendim. Vatandaşın zor günler yaşadığı bu pandemi sürecinde, bir nebze bile olsa cebini rahatlatan uygulamayı hayata geçirenlerden Allah razı olsun.

Güzel ilimiz Bolu’da da yüzlerce vatandaşımızın bakkallara olan borcu ve pandeminin getirdiği ekonomik zorluklar nedeniyle borçlarını ödeyemediğini biliyoruz. Bolu Valisi Sayın Ahmet Ümit önderliğinde, Bolu’da bulunan hayırsever işadamlarından maddi yardım toplanabilir ve yüzlerce vatandaşın bakkallara olan borcu silinebilir. Bolu Valiliği buna aracı olabilecek ve bunu başarabilecek güçtedir. Zimem defteri uygulaması Bolu’da neden hayata geçirilmesin ki?

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Hızır İlyas YILDIRIM yazıları

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir