BANDIRMA KENT KONSEYİ'NDEN

BANDIRMA KENT KONSEYİ'NDEN
23 Şubat 2022

“Kent Konseyi”oluşumları belediyelerimiz açısından da yurttaşlarımız tarafından da önemli yapılar…tabiî ki konusunun uzmanlarından oluşturulabilse değil mi dostlar…

BALIKESİR”Bandırma kent konseyi de çalışıyor…

İzliyoruz…

Son kültürel çalışmalarını da 22.02.2022 Çarşamba günü “BANDIRMA MÜZESİ BULUŞMALARI”Etkinliklerinin ilki olarak “BANÜ”Onyedi Eylül Üniversitesi”Batı Sanat Tarihi”ABD Başkanı ve “SANAT TARHİ BÖLÜMÜ”Başkan Yardımcısı,  Doktor Öğretim Üyesi” Feride İmrana ALTUN”hocanın Bandırma Müzesinde yaptığı araştırmalar sonucunda “BANDIRMA MÜZESİ BİZANS DÖNEMİ KÜÇÜK ESERLERİ”adıyla yayımladığı  kitabı üzerine “SÖYLEŞİ” ile gerçekleştirdiler…

”ORADAYDIK”…

Etkinlikte konuşan  Bandırma “KENT KONSEYİ” Başkanı Sn.”SERDAR POLAT”da bu etkinlikleri sürdüreceklerini ve Bandırma Müzesini daha geniş kitlelere tantmak ve farkındalık yaratmak amacıyla bu imza gününü düzenlediklerini de ifade ettiler...

Kitabın yazarı Feride Hoca da etkinlikte hazır bulunan alaylı ve mektepli  usta medya mensubu dostlarımızın da sorularına da yetkin cevaplar da  verdiler …

Teşekkürler…

Usta Gazeteci”ÖNDER BALIKÇI “Üstadımızın bir sorusu üzerine de Sn. “ALTUN” Hoca da ; “BANDIRMA MÜZESİ, TARİHİ ESERLER AÇISINDAN ÇOK ZENGİN. DASKYLEION,KYZİKOS VE ERDEK ZEYTİNLİADA ÇOK ÖNEMLİ ÖREN YERLERİDİR. “ de dediler…

 Bilgilendirdiler…  

Hocanın  okurlarına İmzaladıkları kitabın arka kapağından ise tanıtıcı olarak da aşagıdaki satırları da hep beraber “okuyoruz”…

“Bandırma, Balıkesir iline bağlı bir ilçe olup,Marmara Denizi’nın kuzeyinde bulunmaktadır.Antik Çağ ve Orta Çağ’da Mysia Bölgesinin  önemli yerleşim merkezlerinden biridir. Bandırma Müzesi 2003 yılında kurulmuştur.Müzeye eserler bölgedeki Kyzikos ve Daskyleion kazıları haricinde kurtarma kazıları, müsadere, satın alma ve Balıkesir Müzesi’nden devir yoluyla  kazandırılmıştır. Kazılar dışındaki kazandırılan eserlerin tam olarak nerde  ortaya çıktığı ya da konteksleri  bilinmedikleri  için eserler stil  ve tipoloji üzerinden değerlendirilmiştir. Çalışmada Bandırma Müzesi teşhirinde  ve deposunda  yer alan kazı buluntusu olmayan  70 adet eser incelenmiştir. Müzede yapılan  çalışmada  altın, bronz, kursun, pişmiş toprak ve kemik gibi farklı  malzemelerden üretilmiş küçük eserin kataloğu hazırlanmıştır.” Deniliyor…

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Mustafa COP yazıları