BOLU'NUN LİYAKATLİ YÖNETİCİLERİ (!)

BOLU'NUN LİYAKATLİ YÖNETİCİLERİ (!)
13 Nisan 2022

Liyakat; layık olma, yeterlilik, uygunluk, yetenek.

Yani bilgi birikimiyle, duruşuyla, donanımıyla bir işin layık olana verilmesi durumu.

Peki, Bolu’da gerek kamu kurum ve kuruluşları, gerek belediyeler, gerek sivil toplum örgütleri, gerek siyasi partiler, gerekse eğitim yuvaları gibi birçok alanda ne derece liyakat sahibi yöneticilere sahibiz? 

Maalesef ilimizdeki birçok kurumda liyakatli kişiler yerine sadakatli yöneticiler koltukları meşgul ediyor. Sadakat deyince işlerine olan bağlılıklarından bahsetmiyorum. Onları o mertebeye getiren kişilere bağlılıklarını kastediyorum. “Seni bu koltuğa ben oturttum ve bana biat edeceksin” diyen sahiplerine sadakatle bağlılar. Ama bu sadakat sonsuz değil.  Rüzgar nereden eserse sadakatleri o tarafa dönen sadakat(siz) yöneticiler... 

Aynı sadakati temsil ettikleri kuruma gösteriyorlar mı? Kula kul olandan insanlık adına hizmet beklemek ne aptalca! Kısacası sahipleri izin vermedikçe tuvalete bile gidemeyecek, nefes bile alamayacak olan birçok yöneticiye sahibiz. Yönetimdeki tek başarıları bilmedikleri konularda diretmek ve kendilerine tehlike gördükleri kişilerin ipini kesmek. Bolu’da işini layıkıyla icra eden yöneticilerimiz yok mu? Elbette var. Ama bunlar bence bir elin parmağını geçmeyecek kadar azınlıkta. O başarılı insanları isim vererek hedef göstermek istemiyorum. 

Dinini, ırkını, siyasi görüşünü bir kenara itip sadece bilgi ve birikiminden faydalanabileceğimiz liyakatli yöneticilere ihtiyacımız var. Konumlarına torpille gelen ve sadece koltukta kaba etlerini büyüten sözde yöneticilerden kurtulmaya ihtiyacımız var. Önceliği liyakate verdiğimiz takdirde cennet Bolu’muzu güzel yarınlara taşıma ihtimalimiz var. 

Eflatun’un da dediği gibi; “İktidar, iktidara düşkün olmayan ve iktidardan gelecek faydalara ihtiyacı bulunmayanlara verilmelidir.”
En tehlikeli insanlar büyük makamlara gelmiş küçük insanlardır. Bolu’nun bu insanlardan bir an önce kurtulması dileğimle.

8 yorum yapılmış

  • tebrikler13 Nisan 2022 - 15:25
    liyakatsızlık adam kayırmaca bundan daha iyi anlatılamazdı.
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)
  • Bolulu13 Nisan 2022 - 15:30
    Kalemine sağlık bu kadar iyi anlatılabilirdi...
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)
  • Köroğlunun Torunu13 Nisan 2022 - 16:05
    Liyakat yerini itaat etmeye , atayanın ağzından çıkanı emir gibi görmeye, kayıtsız şartsız teslimiyete, adam kayırmaya, benden olanlar yaşasın gerisi bana neye, torpile, rüşvete bırakyı. Baksanıza KPSS de 1. olan mülakatte eleniyor. Yönetim Kurullarında AKP den seçilememiş yada parti görevinden ayrılmış 3-5 maaşlı talancılar kaynıyor. Rektör AKP li, Savcı AKP ilçe Başkanı vb. yazacak çoook şey var. Ama söylesem tesiri yok sussam gönül razı değil. Ama
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)
  • hasan koca13 Nisan 2022 - 16:34
    güzel tespit. ama sistem degismez.
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)
  • Liyakat13 Nisan 2022 - 21:53
    Hızır bey, zaten liyakate deger verilseydi bu halde olmazdık. Kurumlar korkuluk gibi makama yapisan kisilerle dolu
  • mehtap14 Nisan 2022 - 12:38
    Keşke o kurumların isimlerini de yazsaydınız. kurumlar halka tepeden bakan yöneticilerle dolu ve bunu gören hiçbir yetkili yok.
  • Ooo14 Nisan 2022 - 23:31
    Arkadaşım Bolu Bel A Ş. Genel müdürü Kadir Çapkın, Allah'ını seven Google a Kadir Çapkın türk Telekom yazsın. Bolu'nun milyonluk ihalelerinde yer alan ismi herkes görsün ve Tanju yu degerlendirsin
  • Xlll 14 Nisan 2022 - 23:33
    Bu yazı Bolu Bel As nin genel müdürünü anlatıyor sanki, Memleketimiz kimlerin idaresinde çok üzücü.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Hızır İlyas YILDIRIM yazıları

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir