Patates Siğili ... Sn.”BAKAN”ımızın”PATATES Siğili”Açıklaması ve Cennet“BOLU”muz...

Patates Siğili ... Sn.”BAKAN”ımızın”PATATES  Siğili”Açıklaması ve Cennet“BOLU”muz...
1 Mayıs 2022

Prof. Dr. Vahit KİRİŞCİ .TARIM VE ORMAN BAKANI.” 4 Aralık 1960'da, Kahramanmaraş'ta doğdu. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde, doktorasını İngiltere Cranfield Üniversitesi'nde tamamladı. 1995'te Doçent, 2001'de Profesör oldu. 16'sı yabancı dilde olmak üzere, toplam 55 adet makale, kitap, komisyon raporu ve bildiri türünde yayın yaptı. Birçok sivil toplum kuruluşunda yönetici olarak görev üstlendi. 22. Dönem Adana Milletvekili ve Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi oldu ve Başkanvekilliği görevinde bulundu. TBMM Tarım, Orman ve Köy işleri Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü. 23. Dönem'de aynı Komisyon'un Başkanlığına yeniden seçildi. 4 Mart 2022 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanı olarak atandı. İngilizce bilen KİRİŞCİ, evli ve 3 çocuk babasıdır. “...
Evet efendim; Ziraatci ,konusunun uzmanı yeni Sayın Bakanımız Profesör Kirişci Hoca icraatlarına hızlı başladı.Önce Bakan Yardımcılarından işe başladı.İnsan  Kaynaklarında yönetimde temizlik, Bürokraside sahaya da yansımaya başladı.Allah kolaylıklar versin.İşte sahadaki bayram öncesi destekleri.Teşekkürler.
“Tarım ve Orman Bakanlığı arılı kovan desteği, çam balı telafi desteği, damızlık ana arı desteği başta olmak üzere 7 farklı alanda yetiştiricilere toplam 156 milyon 585 bin TL tutarında destek ödemesi yapacaktır.
Ödemelere ilişkin detaylar şu şekildedir;
Arılı kovan desteği kapsamında 65 bin 302 yetiştiriciye 143 milyon 883 bin TL,
Bitki karantinası tazminatı desteği kapsamında 205 yetiştiriciye 10 milyon 827 bin TL,
Sertifikalı tohum kullanım desteği kapsamında  224 yetiştiriciye 812 bin 481 TL,
Düve alım desteği kapsamında 10 yetiştiriciye 688 bin TL,
Çam balı telafi desteği kapsamında 88 yetiştiriciye 192 bin 300 TL,
Yangın ve selden zarar gören kovan desteği kapsamında 118 kişiye 136 bin TL,
Damızlık ana arı desteği kapsamında 130 kişiye 45 bin TL olmak üzere 66 bin 76 yetiştiriciye toplam 156 milyon 585 bin TL ödeme yapılacaktır.
Söz konusu destek ödemeleri  bugün 29 Nisan (Cuma) saat 18.00 itibariyle yetiştiricilerin hesaplarına aktarılacaktır.”Kaynak.tarimorman.gov.tr
Bu güzel haberlerle birlikte Bolu basınında da kafalarımızı karıştıran Bolu,Dörtdivan köylümüzü çiftçimizi  de ilgilendiren Sn .Bakanımızın bir soru üzerine yaptığı “Patates” siğili ile ilgili açıklamaları da haberleştirilerek yayınlanmaya da başladı.Okuyotuz.
“Patates kanseri patlak verdi”...”Patateste kanser ihtimali sebebiyle 26 il karantinada”...”Karantinadaki iller arasında Bolu var mı?”...
Bu açıklama yerel basınımızın yanında sosyal medyada da ulusal basında da bir çok haber sitesin de de ilginç başlıklarla da sunuldu. Okuyoruz.”Patates  krizi mi geliyor ?”...”Türkiye,ayçiçeği yağı,şeker ve buğdayda yaşanan arz krizinden sonra bu kez de patates kıtlığıyla karşı karşıya kalabilir” mi?...” Bir bu eksikti!Şimdi de patates kanseri patlak verdi” Mi?...”Yabancı tohumlar kanser taşıdı”Mı...vd...Patates Siğili( KANSERİ) nedir?
“PATATES KANSERİ NEDEN VE NASIL OLUR, BELİRTİLERİ NELERDİR(
Hastalık etmeni Synchytrium endobioticum olarak isimlendirilen bir mantar olup, hastalık bitkinin sap, stolon ve yumrularında karnıbahara benzer siğiller meydana getirmektedir. Hastalık, muhtemelen bitkide meydana getirdiği zararın görünümü nedeniyle halk arasında kanser olarak adlandırılmıştır.
PATATES KANSERİ İNSANA ZARAR VERİR Mİ?
Patates kanseri” ifadesi, isminin ürkütücülüğünden olsa gerek, tüketicilerde de bir endişenin oluşmasına neden olmuştur. Aslında hastalık etmeninin insana bulaşması ve zarar yapması söz konusu değildir.
NOT: Patates kanseri ile ilgili detaylar Prof. Dr. Necmi İŞLER’in tarafından hazırlanan çalışmadan derlenmiştir.”...Kaynak.gazetevatan.com
Evet dostlar.Bu bayram arifesinde çiftçimiz vatandaşımız ziratcimiz merak ediyor.Bu 26 il hangileri? Cennet Bolu inşallah yoktur derken ilimizde de önlemlerin alındığı veya alınacağı da muhakkaktır.Bilenler bilmeyenlere konunun önemine binaen açıklamayı da bayram sonrası paylaşırlarsa kamuoyu da endişelerden arınabilir değil mi değerli dostlar.Siyasiler. Bürokratlar.
Bu memelket hepimizin. Bayramlar Bayram Ola.
Saygılarımızla.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Mustafa COP yazıları

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir