ALTIN

ALTIN
25 Eylül 2023

Gümüş ve bakırdan sonra elektrik iletkenliği en yüksek metaldir. Kolayca kimyasal tepkimeye girmez. Asitlere karşı dayanıklıdır, çok kararlıdır, havadan ve sudan etkilenmez, paslanmaz, kararmaz ve matlaşmaz.
Herkesin bildiği değerli madenlerin en şöhretli olanı !İletkenlikte gümüş ve bakır onu sollasa da o oksitlenmeyen özelliği ile onlara fark atar. Böylece onunla boy ölçüşebilmek mümkün olmaz. Üstelik kızılötesi ışınların yüzde doksansekizini yansıtır. Bu özelliği ile uzay tenolojisinde kullanılır. Tüm bunları değerlendiren insan canlısı, doğru durur mu ?  Evrenle bir bağ kurmak  amacıyla, kendi vücudunda, onun iletkenliğini kullanmayı denemez mi? İletimde böylesine hünerli bir maddeyi, sinirsel fonksiyonlar için  kullanmak, insana hangi kapıları açar acaba demez mi ? Der mutlaka !  Fakat nasıl yapılabilir,  işte en büyük problem bu, çünki altın insan vücudu için gerekli iz elementlerden değildir. En azından tıbbın bildiği kadarıyla böyle diyelim. Üstelik de o, ağır metallerdendir, yani vücut için sağlık bozucudur. Son yıllarda yemeklerin üstüne dökülen altın tozu bu maksatla olabilir mi ? Şu an, bu niyetle değil de  gösteriş için kullanılması; evvelki zamanlarda böyle bir amacın güdülmediğini ispatlayamaz elbette.

Yüzyıllarca simyacılar değişik maddeleri, madenleri, altına çevirebilmeyi denediyse de  şimdiye değin bunu başarabilen olmadı. Elimizdeki telefonların içinde bile altın var. İletkenlikte üstüne yoksa, en üst iletişim aracımız  telefonda yer alması beklenilebilecek bir durum mutlaka. Türkiye altın rezervi açısından iyi durumdaymış;  aman bir yerler duymasın diyecekken,  çoktaaan duydukları malum nasılsa ! Üstelik bor madeninde de zenginiz. Deterjan üretimi dışında, teknolojik olarak işlemeye de başladık diye biliyorum. Lityum pillerinin üretiminde kullanılıyor. Bu maden uzay teknolojisinde, bilgisayar ve elektronik  aletlerde, nükleer enerjide, araba ve hızlı trenlerde   kullanılıyor. Benim borla tanışmam onbir yaş civarındayken, Eskişehir Kırka da oldu. Orta okul ikinci sınıfı burada okudum ve bu yerle ilgili  pek çok güzel anı var hafızamda. Bisiklete binmeyi burada öğrenmiş, kullanırkenki uçma hissini de ilk  burada tatmıştım. Evimizin önündeki hercai menekşelere ve akasya ağaçlarının yapraklarına, bir ucunda ağırlık olan ipler bağlayıp, burada havuza   atmıştık. Hem menekşeler, hemde akasya yapraklarının  havuzun dibinde gümüşi bir hal alıp parıl parıl parlarladıklarını burada keşfetmiştik. Orman İşletme lojmanlarının bahçelerinde genellikle bir havuz olur, hatta yaz mevsiminde bazen bu havuzun içine girdiğimizde olurdu. İnsan canlısının suya girme isteği meşhur olduğu için, çocuklar havuza girmeye bayılır nedense demeyeceğim. Bor madenini işleyen Etibank tesislerinin Kırka'ya uzaklığı ortalama  iki kilometreydi.. Biz Kırkaya gittiğimizde elektrik yoktu, bir yıl sonra ayrılmamıza yakın yakın geldi fakat Etibank tesislerinde elektrik hep vardı. İçine köz kömür koyularak, kullanılan demir ütüyle, ütü yapmam da ilk burada oldu. Bu ütünün yaptığı ütüyü şimdiki  hiç bir ütünün yapamadığını bu nedenle  bilebiliyorum... Kırkayı harika koyun peynirleri ile hatırlıyorum, bir de santral memurunun eşinin yaptığı müthiş haşhaşlı pideleri, tabi birde yediğim koyun  yoğurtlarını.  Ben ezelden yoğurtçuyumdur. Kendimi bildim bileli evdeki yoğurtları bitirerek anneme sürpriz yapardım. Buranın  koyun yoğurtları ise enfesti fakat tek enfes olan süt ve ürünleri değildi. Buğdayları da çok güzeldi,  haliyle ekmekleri de öyle.  Hala aynı buğdaylar var mıdır; kalmış mıdır acaba o tohumlar bu güne ? Son yıllarda  ata tohumları için, tohum bankasının kurulduğunu, geçen gün  TRT belgeseldeki bir programda  görmemle, acele acele  mutlandım hemen ! Koyunların sütü haricinde, yünleri ile yapılan kilimleri de meşhurdur Kırkanın. Kök boyalarla boyadıkları yün iplerden yaptıkları kilimler, iki çeşitti;  koyu renkli olana zili ve daha açık renkli olana ak namazlığı denirdi. Bor madeninin ne işe yaradığını,  o zamanlar  bildiğimiz yoktu fakat şimdi önemini anladık. Umarım artık çok ucuz fiyatlarla hammadde olarak ihraç etmekten vaz geçip teknolojide kullanmak üzere bu madeni işlemeye başlarız.

Altına dönersek; bu maddeyi
 insan vücudunun  kullanabilmesi için, altını değişik işlemlerden geçirerek manna diye bir madde yapıyorlar. Mannayı  kullananlarda üçüncü göz açılıyormuş ve insan normalde algılayamadığı pek çok durumları algılar hale geliyormuş. Üçüncü gözün organı epifiz. Manna denen oluşum epifizin kapalı olan kapılarını nadilere açıyor. Nadilerde elbette otomatik olarak Pranaya ulaşıyor. İnsanın tüm evrenle iletişim  kurabilmesi mümkün oluyor. Kim bulmuş bu yöntemi ? Tabi ki Mısırlılar, yani firavunlar ve tebası. Bizim dinimizde tüm  bunlar yasaklanmış olduğu gibi, sağlık açısından da risk teşkil eden  böyle şeylere tevessül edilmemelidir.  Evrenle temas kurmak mümkün olunca, bunun büyüsel olarak kullanımı gündeme gelmiş. Bütün büyü ritüellerin de kökü Mısıra dayanır. Hatta İslamiyette kullanılan cifir ve havas ilmi de bunlardandır. Tüm bunlar dinimizde  yasaklanmış ve en büyük günah şirk olarak görülmüştür fakat  bilgi olarak bilmek, gardını almak ve karşı durabilmek için  gerekebilir. Çünki bilinmezle savaşılamaz;  savaşılsa da, savaşılmazsa da yenilgiyi ve sonucunda  esareti getirir  insana!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir