BAİBÜ Dr. Öğr. Üyesi Güven Akçay 3. AR-GE Proje Pazarı’nda Birinci Oldu

BAİBÜ Dr. Öğr. Üyesi Güven Akçay 3. AR-GE Proje Pazarı’nda Birinci Oldu
27 Haziran 2024

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 3. AR-GE Proje Pazarı’nda, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Güven Akçay, Biyoteknoloji ve Sağlık Bilimleri Akademisyen Kategorisi’nde epilepsi tedavi şapkası patentiyle birincilik ödülüne layık görüldü.

Dr. Öğr. Üyesi Güven Akçay, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Epilepsi tedavi şapkası, şapka içerisine yerleştirilen elektrotlar aracılığıyla epilepsi nöbeti esnasında üretilen elektriksel aktiviteyi tespit eder ve bu aktivite epilepsi hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Bu buluş, kişinin cep telefonuna entegre edilerek nöbet esnasında hasta yakınına ve bağlı olduğu sağlık kuruluşuna mesaj gönderir. Böylece hasta, günlük yaşamını sürdürürken ailesi ve sağlık kuruluşu tarafından uzaktan takip edilebilir. Şapkanın herhangi bir yan etkisinin olmaması, düşük maliyetli olması ve kullanımının oldukça basit olması en büyük avantajlarıdır,” şeklinde konuştu.

BAİBÜ Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Güven Akçay’ı tebrik eden Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, başarılarının devamını diledi.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir