PROF. DR. ALİ ERBAŞ AÇIKLADI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ülkemizde görülen ve şu ana kadar 725 can alan koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin şehit sayıldığını söyledi.

PROF. DR. ALİ ERBAŞ AÇIKLADI
8 Nisan 2020

Dün akşam bir televizyon kanalında canlı yayına katılan Prof. Dr. Ali Erbaş, kendisine yöneltilen ‘Koronavirüs nedeniyle ölen sağlık çalışanları şehit sayılır mı?’ sorusuna şu şekilde cevap verdi; "Şehitlik, peygamberlikten sonra en büyük mertebedir. Hakiki şehit; vatan uğruna, bayrak uğruna, namus uğruna canını feda eden askerlerdir, polistir. Hakiki şehit olarak bunları değerlendiriyoruz. Fıkıhta bir de 'hükmi (hükmen) şehitlik' vardır. Bunlar da depremde, yangında, selde, denizde boğulmuş olanlar ve salgın hastalıklara yakalanarak vefat etmiş olanlar hükmen şehit olarak kabul edilir. Hadis-i Şerif'te bunlar yer almaktadır. Umuyoruz ki bu salgın hastalık nedeniyle vefat eden kardeşlerimiz şehitlik mertebesine ererler."

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir