ERDOĞAN 2023 YILI KREDİ VE BURS MİKTARLARINI AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yükseköğrenim öğrencilerinin 2023 yılında alacağı kredi/burs miktarlarına ilişkin "Lisans öğrencilerinde 850 liradan 1.250 liraya, yüksek lisans için 1.700 liradan 2.500 liraya, doktora için 2.550 liradan 3.750 liraya çıkartıyoruz"

ERDOĞAN 2023 YILI KREDİ VE BURS MİKTARLARINI AÇIKLADI
13 Aralık 2022

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gerçekleşen Kabine Toplantısı sona erdi. Kabine'nin ardından alınan kararlara ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yükseköğrenim öğrencilerine de bir müjde vererek 2023 yılı kredi ve burs miktarlarını paylaştı.

DOKTORA ÖĞRENCİLERİNE 3.750 LİRA VERİLECEK

Göreve geldikleri yılda lisans öğrencilerine 45 lira burs verildiğini hatırlatan Erdoğan, "Bu yıl itibariyle lisansta 850 lira olan bursu 1250 liraya çıkarıyoruz. Yüksek lisansta 1.700 liradan 2.500 liraya, doktora da ise 2.550 liradan 3.750 liraya çıkartıyoruz." dedi.

BARINMA YARDIMI 1.800 LİRA

Erdoğan sözlerinin devamında, "Kredi almış öğrencilerin sadece anapara ödemesini sağlayan düzenlemeye gittik. Bununla kalmadık 2022-2023 döneminde ücretlere zam yapmayarak öğrencilerimizin yurtlarında barınabilme hakkı sağladık. Yurtlarımızda kalan öğrencilerimize verdiğimiz barınma yardımını aylık 750 liradan 1.800 liraya çıkardık, hamdolsun bu yıl 850 bin kişiyle yurtlarımızda rekor barınma sayısına ulaştık." ifadelerini kullandı.

BURS NEDİR?

Yükseköğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR?

Yükseköğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yükseköğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır. Öğrenim kredisi borcu; öğrenciye normal öğrenimi süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak, hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir