EHLİYET VE KREDİ KARTLARINDA YENİ DÖNEM...

Ehliyet ve kredi kartları çipli kimliğe yüklenecek, böylece tüm işlemler kimlikle yapılabilecek.

EHLİYET VE KREDİ KARTLARINDA YENİ DÖNEM...
19 Haziran 2020

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ehliyetimizi artık yanımızda taşımamız gerekmeyecek. Ehliyeti, kimlikteki çipe yükleyeceğiz. Kredi kartlarından uygun olanları yine kimliğe yükleyeceğiz. Ayrıca elektronik imza da buna yüklenecek" dedi.

Bakan Süleyman Soylu, katıldığı özel bir televizyon programında açıklamalarda bulundu. Çipli kimliklerle ilgili bir çalışma yürütüldüğünü belirten Soylu, vatandaşların ehliyet ve banka kartlarını yanında taşımasına gerek kalmayacağını söyledi.

Bakan Soylu konu hakkında şunları söyledi:

"Ehliyetimizi artık yanımızda taşımamız gerekmeyecek. Ehliyeti, kimlikteki çipe yükleyeceğiz. Kredi kartlarından uygun olanları yine kimliğe yükleyeceğiz. Yeni kimlik kartımızla birlikte banka kartımız ve ehliyetimiz tek kartta birleşmiş olacak. Ehliyeti jandarma-polis bakmak istediğinde çipe dokundurmuş olacak. Ayrıca elektronik imza da buna yüklenecek. Yeni kimlik kartımız SGK ve e-imza hizmeti de sunacak. Yakın zamanda Türkiye'ye bunu müjdeleyeceğiz."

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir