DOLAR, ALTIN VE EURO UÇUŞA GEÇTİ

Merkez Bankası, politika faizini bugün 100 baz puan daha indirerek yüzde 14'e düşürdü. TL'deki erime ve enflasyondaki artışa rağmen banka, faiz indirimlerine devam kararı aldı.Karar sonrası dolar, altın ve euroda yeni rekorlar geldi.

DOLAR, ALTIN VE EURO UÇUŞA GEÇTİ
16 Aralık 2021

Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Banka, politika faizini yüzde 15’ten yüzde 14’e indirdi. Böylece son dört toplantıda toplamda 500 baz puanlık indirim yapılmış oldu.

TL’deki sert değer kaybı ve enflasyondaki artışa rağmen banka, faiz indirimlerine devam kararı aldı.

Karar öncesinde dolar/TL 15,28, euro/TL 17,27, sterlin/TL 20,23 ile rekor kırmıştı. Karar sonrası dolarda 15,65, euroda 17,66 seviyesi görüldü. Gram altın ise 890 liraya yükseldi.

‘TAMAMLAMA’ VURGUSU

Karara ilişkin açıklamada Kurul, “Kurul, politika faizinin 100 baz puan indirilerek, arz yönlü ve para politikası etki alanı dışındaki arızi faktörlerin fiyat artışları üzerinde oluşturduğu geçici etkilerin ima ettiği alanın kullanımının tamamlanmasına karar vermiştir” denildi.

Kararda ayrıca “Alınmış olan kararların birikimli etkileri 2022 yılının ilk çeyreğinde yakından takip edilecek ve bu dönemde fiyat istikrarının sürdürülebilir bir zeminde yeniden şekillenmesi amacıyla geniş kapsamlı politika çerçevesi gözden geçirme süreci yürütülecektir” denilerek 2022’nin ilk çeyreğinde beklemeye geçileceği mesajı verildi.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir