ASGARİ ÜCRET AÇIKLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılı için Asgari Ücretin 4.250 TL olduğunu bildirdi. Erdoğan, Asgari Ücrete yüzde 50'ye yakın bir zam yapıldığını söyledi.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLANDI
16 Aralık 2021

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 asgari ücret rakamlarını açıkladı.

Asgari ücret 2022 yılı için net 4 bin 250 TL oldu. Asgari ücret artışı yüzde 50 seviyesinde gerçekleşti.

Erdoğan’ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

“Bilindiği gibi bir sonraki yılın asgari ücreti her yılın aralık ayında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı nezaretinde belirlenmektedir. Nasıl bu yıl Aralık başında başladıysak, önümüzdeki yılın Aralık ayında işçi işveren bir araya gelmek suretiyle çalışmalarını sürdürecek.

Son 50 yılın en yüksek artışını ifade eden asgari ücret artışı yüzde 50 seviyesinde gerçekleşmiştir. Bu artışla çalışanlarımızı fiyat artışları karşısında ezdirmeme kararlılığımızı ortaya koyduk. Ülkemizin içinde bulunduğumuz şu süreçte çalışanlarımız fazlasını hak ediyor. Çalışan olmadan işveren olmaz, işveren olmadan çalışan olmaz.

Türkiye büyüdükçe, imkanları arttıkça bundan çalışanlarımız da hak ettikleri payı alacaktır. Kimse ne işveren üzerinden ne de çalışan üzerinden herhangi bir spekülasyona girmemeli. Bunların da istismarını yapmamalı. Geçmişte dolar şuydu diye hesabı dolar üzerinden yaparak asgari ücreti tespit etmek gerekir şeklindeki yaklaşımlar bu ülkenin şuandaki çalışan işveren bu noktadaki istismarından başka bir şey değildir. Bunlara sormak lazım. Sizin geçmişinizde acaba Türk Lira’sının olduğu ülkede insanları dolarla mı çalıştırıyorsunuz. Bizim paramız bellidir. O da Türk Lirası’dır. Şuanda bazı sıkıntılar var. Bu sıkıntıları da evelallah en kısa zamanda aşacağız.

Son dönemde döviz kurundaki dalgalanma ve buna bağlı fahiş fiyat artışlarıyla ortaya çıkan belirsizliğe en kısa zamanda son vermeye kararlıyız. Ülkemizin büyümesini hızlandırmak için gereken adımları atmayı sürdüreceğiz. Önümüzdeki günlerde hayata geçireceğimiz yeni tedbirlerle istikrar ve güvenin gerçekleştirilmesi yönünde ciddi bir yol kat edeceğiz.

GELİR VE DAMGA VERGİSİ KALDIRILDI

Ülkemizde onlarca yıl asgari ücretin vergiden muaf tutulması yaşanmıştır. Yeni asgari ücret düzenlemesi ile birlikte on yıllardır konuşulan bu özlemi hayata geçiriyoruz. Önümüzdeki yıl başından itibaren asgari ücretten alınan gelir vergisi ve damga vergisini kaldırıyoruz. Bu iki verginin kalkmasıyla işveren kesimini 450 TL ilave yükten kurtarıyoruz.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir