TANJU ÖZCAN ERKEN SEÇİMİN FORMULÜNÜ AÇIKLADI

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, milletvekilliği seçim kanununu hatırlatarak muhalefete erken seçime gitmenin formülünü açıkladı. Özcan, 11 milletvekili istifa ederse erken seçime gidilebileceğini söyledi.

TANJU ÖZCAN ERKEN SEÇİMİN FORMULÜNÜ AÇIKLADI
8 Şubat 2022

Bolu Belediyesi’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tanju Özcan, muhalefet partilerine erken seçime gitmenin formülünü açıklayarak 11 milletvekiline istifa çağrısı yaptı. Milletvekilliği seçim kanununu hatırlatan Başkan Özcan, “Türkiye’deki muhalefete bir önerim var. Sandığın koyulmasını istiyorsanız bir önerim var. Şu an ben dahil 19 milletvekilinin milletvekilliği düştü. Hayatını kaybedenler var, bakan olanlar var ve benim gibi belediye başkanı olup milletvekilliği düşenler var. 19 milletvekilliği için bugün ara seçim olsa 2019 yılı rakamlarıyla yaklaşık 21 milyon 14 bin 560 seçmen var. Bugün ben bu ülkenin gidişinden memnun değilim diyen muhalefetten 11 tane kahraman milletvekili çıksa orada da 11 milyon 455 bin seçmen var. Milletvekili Seçim Kanununun 7’nci Maddesi  ‘Seçimin üzerinden 30 ay geçmişse diğer seçime de bir yıldan daha fazla süre kalmışsa 30’a ulaşırsa üye tam sayısının yüzde 5’ine 90 gün içerisinde ara seçim yapılmak zorunda’ diyor. Muhalefet liderleri bu çağrıma kulak verirlerse, 11 cesur milletvekili ‘artık yeter, Türkiye’yi bu esaretten kurtarmak gerek’ diyerek istifa ederse ara seçim olur. “ diye konuştu.

“ERDOĞAN 11 VEKİLİN İSTİFASINI REDDEDERSE KORKAK İLAN EDİLİR”

Başkan Özcan, 11 milletvekilinin istifası ve ara seçimin yapılması durumunda yaklaşık 35 milyon seçmenin oy kullanacağına dikkat çekerek açıklamalarına şöyle devam etti: “Bu tabloya göre 35 milyon seçmen oy kullanacak. Bu da Türkiye’deki seçmenin yüzde 56.5’ine tekabül ediyor. Muhalefet samimi ise 11 muhalefet milletvekili çıksın istifa etsin. AK Parti ve Sayın Erdoğan,  11 milletvekili çıkarsa bunların istifasını reddedemez. Reddederse millet tarafından korkak ilan edilir. Yenileceğini bildiğini ilan etmiş olur. Muhalefet bu öneriyi kabul ederse 15 Mart tarihine kadar TBMM’ye götürmesi gerekiyor. Vakit kaybetme şansımız yok. Milleti için kendisini feda etmeye hazır ve istifa edeceğini düşündüğüm 11 milletvekiline sesleniyorum. Lütfen istifa ederek ülkeyi bu karanlıktan kurtarın, sandığın milletin önüne konulmasını sağlayın ve Türk tarihinin sayfalarına kendinizi kahraman olarak yazdırın. Muhalefet hem erken seçim istiyor hem de istemiş gibi davranmıyor. Acaba yine yeniliriz endişesi taşıyor olabilirler. Şu Tanju Özcan kardeşinize güvenin. Milletin sesini iyi duyan, tabanı iyi tanıyan ve sürekli halk içinde olan ben, artık AK Parti’nin bittiğini söylüyorum. Bu iş bitmiştir.” diye konuştu.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir