2023'TE YAŞANABİLECEK FELAKETLER SIRALANDI

2023'te yaşanması muhtemel olaylar İngiliz The Economist dergisinde yayınlandı. 2023'te yaşanması muhtemel olaylara gıda krizi, enflasyon ve yüksek sıcaklıklar eklendi. Listeye ise Türkiye detayı damga vurdu.

2023'TE YAŞANABİLECEK FELAKETLER SIRALANDI
29 Kasım 2022

2023'te yaşanması muhtemel olaylar İngiliz The Economist dergisinde yayınlandı. The Economist'e göre, 2023'te ekonomik sorunlar ve jeopolitik gerilimler dünyanın ana gündemi olmaya devam edecek. Economist'in tahminlerine göre, 2023'te Ege'de Türkiye- Yunanistan gerilimi sonrası Türkiye'nin bir müdahalesi söz konusu olabilir. The Economist ekonomik tahminlerini de sıraladı.

GIDA KITLIĞI YAŞANMASINDAN KORKULUYOR

Enerji fiyatları, enflasyon, yüksek sıcaklıklar, kuraklık, yüksek faizler, ekonomik büyüme ve gıda kıtlığı Ukrayna'daki çatışmanın önümüzdeki aylarda nasıl sonuçlanacağına bağlı. Ukrayna'nın hızlı ilerlemesi Vladimir Putin'i tehdit edebilir ancak işin çıkmaza girmesi en olası sonuç gibi görünüyor.

TÜRKİYE'NİN MÜDAHALE İHTİMALİ

Rusya Ukrayna'daki savaşa odaklandığı için başka yerlerde çatışma riskini artıyor. Rusya'nın dikkati dağılmışken arka bahçesinde çatışmalar çıkıyor. Çin, Tayvan konusunda harekete geçmek için daha iyi bir zaman olmayacağını düşünebilir. Himalayalar'da Hindistan-Çin gerilimi artabilir. Ayrıca Economist'in tahminlerine göre, 2023'te Ege'de Türkiye-Yunanistan gerilimi sonrası Türkiye'nin bir müdahalesi söz konusu olabilir.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir