ASILSIZ PAYLAŞIM YAPANLARA CEZA KAPIDA

İlimizde birçok sosyal medya kullanıcısı, koronavirüsle alakalı asılsız ve provakatif paylaşımlar yaparak halk arasında korku ve panik yaratarak büyük tehdit oluşturuyor.

ASILSIZ PAYLAŞIM YAPANLARA CEZA KAPIDA
31 Mart 2020

Haber: Hızır İlyas YILDIRIM

Dünya’da gün geçtikçe etkisini daha da artıran koronavirüs ile ilgili sosyal medya hesaplarından asılsız paylaşım yapanlar vatandaşlara korku salıyor. İlimizde de son günlerde bazı vatandaşlar kendi kişisel hesaplarından gerçekdışı paylaşımlar yapıyor. Özellikle Bolu’da vaka sayısının arttığını iddia eden ve bu yönde açıklama yapan provakatörlerin paylaşımları kısa sürede binlerce kişi tarafından paylaşılıyor.  Yetkililer, bu kişilere itibar edilmemesi, paylaşımlarının dikkate alınmaması ve paylaşılmaması konusunda vatandaşları uyarıyor.  

ASILSIZ PAYLAŞIM YAPANLARA CEZA
Emniyet güçleri, asılsız paylaşım yapanlar hakkında, “halk arasında korku panik yaratmak amacıyla tehdit, kişisel verileri hukuka aykırı olarak vermek ve yaymak", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılamak" suçlarından adli işlem başlatılacağını bildirerek bu tip paylaşımlara devam edenlerin kendilerine bildirilmelerini istiyor.
 

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir