VİRÜS BOLU TURİZMİNİ DERİNDEN ETKİLEYECEK

Bolunun başarılı turizmcilerinden Çavuşoğlu Turizm İşletmecisi Efe Çavuşoğlu, koronavirüs nedeniyle turizm sektörünün bu yıl Bolu’da oldukça zorlu geçeceğini söyledi.

VİRÜS BOLU TURİZMİNİ DERİNDEN ETKİLEYECEK
14 Nisan 2020

Haber: Hızır İlyas YILDIRIM

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün, küresel anlamda sadece turizm pazarına verdiği zarar milyarlarca dolara ulaşmış durumda. Geçtiğimiz yıl yerli ve yabancı 2 milyon 625 bin kişinin ziyaret ettiği ilimizde de bu yıl oldukça kısır bir turizm sezonunun geçmesi bekleniyor. Yüzden fazla konaklama tesisinin bulunduğu ilde oteller bir bir aldıkları rezervasyonları iptal etmek zorunda kalırken binlerce çalışan da işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya.

“TÜM REZERVASYONLARI İPTAL ETTİK”

İlimizin başarılı turizmcilerinden Çavuşoğlu Turizm İşletmecisi Efe Çavuşoğlu ile koronavirüsün Bolu turizmine etkilerini konuştuk.

Koronavirüs salgını nedeniyle Ocak ayından itibaren aldıkları tüm rezervasyonları iptal ettiklerini belirten Çavuşoğlu, “Yurt içi ve yurt dışı tüm kültür turlarımızı iptal ettik. Aldığımız tüm rezervasyonların iadelerini müşterilerimize yaptık. İlimize gelen yerli ve yabancı binlerce turisti ilimizin doğal güzellikleriyle ünlü Abant, Yedigöller, Gölcük başta olmak üzere birçok noktaya biz taşıyorduk. Normalde Nisan ortasında sezonu açardık ama bu salgın nedeniyle bu turları da yapamaz olduk. Salgın nedeniyle turizm sektöründe şu ana kadar yüzde 50’lik bir daralma söz konusu ve ilimizde turizm sezonu bu yıl oldukça zorlu geçecek.” dedi.

“ALTERNATİF ARIYORUZ”

Salgının turizm sektöründe büyük yaralar açtığına dikkat çeken ve turizm işletmelerinin milyonlarca liralık zarara uğradığına değinen Çavuşoğlu, “Sadece bizim 1,5 aylık zaman diliminde 500 bin liranın üzerinde zararımız var. Bolu’daki turizm firmaları ve konaklama tesislerini de düşünürsek zararın boyutu çok büyük. Tatil yapmak isteyen vatandaşların bu yıl konaklama yapmayacağını öngörüyoruz. Vatandaşlar, tatil için otellere gitmektense çadır ve kamp alanlarına yönlenecek, karavanı ile tatil yapacaktır. Biz de bu duruma şimdiden hazırlığımızı yaptık. Doğal güzellikleriyle ünlü Abant’taki kamp alanımızda, bungalov evlerimizde misafirlerimizi ağırlayacağız. Bunun haricinde alternatifler aramaya devam ediyoruz.” diye konuştu.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir