ÖZEL ÇAMKENT LİSESİ’NDE DERSLER ONLİNE

Bolu’nun, eğitimde vizyon kuruluşlarından biri olan Özel Çamkent Anadolu Lisesi’nde dersler online sistem üzerinden veriliyor.

ÖZEL ÇAMKENT LİSESİ’NDE DERSLER ONLİNE
15 Nisan 2020

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle 16 Marttan bu yana okullarda eğitime ara verildi. Bolu’da hizmet veren Özel Çamkent Lisesi ’de öğrencilerinin  eğitimden uzak kalmaması ve salgının olumsuz sürecinden etkilenmemesi adına tüm faaliyetlerini online sistem üzerinden yapıyor.

Özel Çamkent Lisesi Kurucusu Ebru Akın, öğrencilerin bu süreci en az hasarla atlatabilmeleri adına okul olarak tüm sistemleri yenilediklerini ifade etti.

Okulda derslerin online sistem üzerinden verildiğini belirten Akın, “Bu süreçteki bir öğrencimizin yaşamı, sabah 10.00’da uyanarak güne başlıyor. Rehber öğretmenin hazırladığı program dahilinde Çamkent Youtube kanalımızdaki videoları izliyor, gün içerisindeki online derslerine katılıyor. Rehber öğretmenin hazırlamış olduğu günlük çalışma planına uygun şekilde sorularını çözüyor. WhatsApp soru çözüm gruplarından çözemediği soruları öğretmenlerine atıyor ve akşam 22.00’de yapmış olduğu programını öğretmenine göndererek günü tamamlamış oluyor. Her hafta online deneme sınavına girerek öğrencimizin ilerlemesi takip ediliyor ve öğrencinin durumu veli ile paylaşılarak öğrencimizin akademik değerlendirmesi yapılıyor. “ dedi.

Ebru Akın, konuşmasının devamında şunları kaydetti; “Ayrıca öğrencilerimizin psikolojik olarak da sağlıklı olabilmeleri için sosyal medya üzerinden canlı yayınlar yaparak velilerimize, öğrencilerimize ve çevremizdeki insanlara ulaşmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda ilimizin tanınmış isimlerinden olan Uzman Klinik Psikolog Erkan Erebak ile canlı yayın başlatarak velilerimizin ve öğrencilerimiz Pandemi sürecinde neler yapabileceğini konuştuk. Bu süreçte evlerinde olan öğrencilerimizin enerjilerini atabilmeleri için ‘Haftaya Sporla Başlayalım’ diyerek Aytaç Yıldırım ile canlı yayın gerçekleştirdik. Bu tarz çalışmalarımızı belirli aralıklarla canlı yayın üzerinden devam ettirmeyi amaçlıyoruz.
 
 

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir