BOLU’DA PAZARCI ESNAFI KAN AĞLIYOR

Bolu Manavlar ve Pazarcılar Odası Başkanı Mustafa Altındal, koronavirüs önlemleri tezgâhlarını kapamak zorunda kalan pazarcı esnafının maddi sıkıntılar nedeniyle perişan halde olduğunu söyledi.

BOLU’DA PAZARCI ESNAFI KAN AĞLIYOR
15 Nisan 2020

Başkan Altındal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bolu ilimizin mücavir alanları içindeki pazaryerlerinde tuhafiye, giyim, züccaciye, ayakkabı gibi ürünlerin satışını yapan pazarcı esnafımın tezgâhları koronavirüs önlemleri kapsamında yaklaşık bir aydır kapalıdır. İçişleri Bakanlığımızın 81 ile göndermiş olduğu genelge kapsamında kapalı olan tezgâhların ikinci bir genelge gelene kadar açılmayacağı söyleniyor. Benim bu pazarcı kardeşlerimin ödemeleri, çeki, senedi, doğalgazı, ev kirası, elektriği, bakmakla yükümlü olduğu ailesi var. Bu insanları ne yer, ne içer, borçlarını nasıl öder hiç düşünülmedi.” dedi.

“EVİMDE RAHAT UYUYAMIYORUM”

Bolu Manavlar ve Pazarcılar Odası olarak kocaman bir aile olduklarını dile getiren Başkan Altındağ, “Federasyon ve oda olarak tuhafiye, giyim, züccaciye, ayakkabı gibi ürünleri satan pazarcı kardeşlerimiz için Ticaret Bakanlığı, TESK,  Maliye ve Hazine Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığına yazdığımız yazılara istinaden henüz taleplerimize dönüş olmadı. Esnafımı düşünmekten gece evde rahat uyuyamıyorum. Pazarcı esnaf arkadaşlarım çok mağdur ve perişan halde. Yetkililerin bize biran önce sahip çıkması gerekiyor.” diye konuştu.

 

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir