GEREDE BELEDİYESİNDEN ESNAFA NAKİT DESTEĞİ

Koronavirüs önlemleri kapsamında bazı iş yerlerinin geçici süreyle kapatılmasının ardından sıkıntı yaşayan esnafa Gerede Belediyesi nakdi yardım yaptı.

GEREDE BELEDİYESİNDEN ESNAFA NAKİT DESTEĞİ
20 Nisan 2020

Türkiye'de koronavirüs önlemleri kapsamında, geçici olarak kuaförler, kıraathaneler, kahvehaneler, çay bahçeleri, kafeterya ve düğün salonları gibi işletmelerin kapatılmasının ardından geçen süreçte maddi sıkıntı yaşayan esnafa Gerede Belediyesi yardım eli uzattı.

Ev ve günlük ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken esnaflar için Gerede Belediye Başkanı ve Meclis üyelerinin aldığı karar ile oluşturulan komisyonun yaptığı inceleme sonucu esnaflara ayni ve nakdi yardımlar yapılmaya başlandı. Bu kapsamda kiracı olan yaklaşık 80 esnafa 1000’er TL, dükkanı kendine ait olan esnaflara ise 500’er TL yardım yapıldı. Kapanan işletmelerde çalışan işçiler için de kumanya yardımı yapılmaya başlandı. Ayrıca Belediyeye ait işletmelerin kiracılarından da genelge gereği kira alınmaması kararı verildi. Ayrıca bu kiracılara da 500 Tl nakit yardım yapıldı.

Gerede Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Osman Yılmaz, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’a teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Osman Yılmaz ziyaretinde “İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge nedeniyle bazı esnaflarımızın dükkanları geçici süreyle kapandı. Bu süre zarfında dükkanı kapanan esnaflarımıza desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Mustafa Allar’a ve Gerede Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Mustafa Allar; ’’İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge nedeniyle dükkânı kapatılan esnaflarımıza yapmış olduğumuz destekler için; Gerede Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Osman Yılmaz teşekkür ziyaretine geldiler. Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Osman Yılmaz'a bu nazik ziyaretleri için teşekkür ediyor, her zaman esnafımızın yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum. Bu zor günleri hep birlikte aşacağız inşallah’’ dedi.

KAYNAK: İNTER BOLU

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir