VİRÜS SONRASI HAYVANLAR SOKAĞA TERKEDİLİYOR

Bolu Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ok, koronavirüs sonrası sokağa terkedilen evcil hayvan sayısında artış olduğunu söyledi.

VİRÜS SONRASI HAYVANLAR SOKAĞA TERKEDİLİYOR
20 Nisan 2020

Başkan Ok, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüsün insan hayatı kadar hayvan hayatını da olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

"HEKİMLERE DANIŞARAK BİLGİ ALIN"

Koronavirüsün hayvanlardan insanlara geçtiğine dair herhangibir bilimsel bulgu olmadığını dile getiren Başkan Ok, “Maalesef hiçbir bilimsel dayanağı olamayan nedenlerle sokağa terk edilen can dostlarımızın sayısında artış gözlemlenmektedir. Koronavirüs hayvanlarda bir hastalık etkenidir, doğrudur. Lakin yeni tip koronavirüs’ün (SARS-CoV-2) henüz hayvanlardan insana geçtiği yönünde kanıtlanmış bir bilimsel bulgu yoktur. Bu durumu Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü de desteklemektedir. Bu konuda can dostlarınız veteriner hekimlerine danışarak bilgi alabilirsiniz. Geçtiğimiz günlerde Hong Kong’da yaşayan bir insandan bahsedilen virüsü kapan köpeğin hayatını kaybettiği haberlerinin basında yer almasının ardından sokağa terk edilen hayvan sayısında artış gözlemlenmiştir. Çoğu hayvan sahibi can dostlarını korumak için ne gibi tedbirler gerektiğini veteriner hekimlerine danışarak öğrenmeye çalışmaktadır.” dedi.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir