65 MİLYON DEĞERİNDE, TAMAMEN KOKUSUZ BİR TESİS

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Karacaağaç Mahallesi’nde yapılan 65 milyon lira yatırım bedelli İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulundu.

65 MİLYON DEĞERİNDE, TAMAMEN KOKUSUZ BİR TESİS
12 Mayıs 2020

Haber: Hızır İlyas Yıldırım

BELEDİYE TARİHİNİN EN BÜYÜK YATIRIMI
İncelemelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tanju Özcan, “Bolu Belediyesi tarihinin değer olarak en büyük projesine imza attık. Burası 65 milyon bedelli İleri Biyolojik Arıtma Tesisidir. Bizim büyüklüğümüzdeki şehirlerde bu büyüklükte arıtmaya sahip olan belediye yoktur.  Burada olan mevcut sistem ‘Klasik Aktif Çamur Sistemi’ olarak adlandırılıyor. Yani burada sadece şu an karbonu bertaraf edebiliyoruz. Ama bu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi tamamlandığında karbonun yanı sıra azot ve fosforu da tamamen temizlemiş olacağız.

TAMAMEN KOKUSUZ OLACAK
Başkan Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Yeni tesis devreye girdiğinde işleme kapasitesi 77 bin metre küp olacak. 2025 yılına kadar yeni bir tesise ihtiyacımız olmayacak.  Eski tesisten yeni tesise geçiş yaparken belki tesisimiz bir aya yakın kapalı kalacaktır. Ama Bolu halkına garanti veriyoruz ki yeni tesisimiz tamamen kokusuz bir tesis olacaktır. Özellikle Karacaağaç Mahallesi ve Yeni Geçitveren Köyü bu kokudan rahatsız oldu ama artık koku olmayacak.  Yapılacak ek bir yatırımla Bolu’daki yeşil alanların sulanmasında burada atılan suyu kullanmayı planlıyoruz.  Burası Türkiye’nin örnek tesislerinden bir tanesi olacak. Bolumuza yakışan bir arıtma tesisi kazanmış olacağız.”

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir