ABDULLAH ALEMDAR'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Alemdar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alemdar, düşük faizli konut kredileri sonrası, konut satışında talebi fırsata çevirenlere karşı vatandaşı uyardı.

ABDULLAH ALEMDAR'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
12 Haziran 2020

Haber: Ozan ALBAYRAK
Bolu’da, konut sektöründe önemli bir noktada bulunan Alemdar İnşaat, kredi oranlarının düşürülmesinin ardından konut sahibi olmak isteyen vatandaşların taleplerini karşılamak için yoğun bir tempoda çalışıyor.

Alemdar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alemdar, son günlerde konut sektöründe satışların üst noktalarda olduğunu söyledi.

TALEP OLDUKÇA YÜKSEK

Konut kredisinde düşük faizli kredi imkanı sonrası sektörün oldukça canlandığını belirten Alemdar, “İnşaat sektörü 2016 yılından bu yana her gün daralan bir süreç yaşamaktaydı. 2018 yılının Ağustos ayında doların yükselmesi sonrası ilimizde ciddi bir konut stoğu oluşmaya başladı. Bu konut stoğu 2019’un ilk yarısına kadar devam etti. İkinci yarısında ise konut kredilerinin 0,98 ve daha altına düşmesi sonrası inşaat firmaları Bolu’da stoklarını eritti. Koronavirüs süreci sonrası yaklaşık Mart, Nisan ve Mayıs ayında bir durgunluk yaşadık. Devletimiz tarafından konut kredilerinde indirim yapılması sonrası ciddi bir konut satış patlaması oldu. Alemdar İnşaat olarak, Bolu’da bugüne kadar 100’e yakın projede 2 bin vatandaşı ev sahibi yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. 2014’ten beri en yoğun dönemimizi yaşıyoruz.” dedi.

“FIRSATÇILARA KANMAYIN”

Konutta faiz oranlarının düşürülmesinin ardından Bolu’da bazı firmaların konutları değerinin bir hayli üstünde satışa sunduğuna dikkat çeken Alemdar, “Sektörün içerisinde olduğumuz için yine bizim gibi inşaat sektöründe olan bazı firmalar bu işten talebi fırsata çevirmeye çalıştı. Biz Alemdar İnşaat olarak, koronavirüs süreci öncesi ve kredi oranlarının düşürülmesi öncesi fiyatlarımız neyse aynı şekilde devam ettik. Bu işi fırsata çevirenlerden olmadık, sattığımız konutların üzerine bir kuruş dahi eklemedik. Dileyenler internetten koronavirüs incesi ve sonrası satış rakamlarımızı kontrol edebilir. Her projenin bir maliyet ve karlılığı vardır. Koronavirüs süreci öncesinde yapmış olduğumuz ve satışa sunduğumuz konutların fiyatını bugün arttırsaydık sadece vatandaşı mağdur ederdik. Bolu Ticaret ve Sanayi Odası, bu konuda talebi fırsata çevirenleri uyardı. Devletimizin konutta indirimli kredi imkanı sağlaması vatandaşın konut almasını rahatlarken bizim vatandaşı mağdur etmemiz söz konusu bile olamaz.”

“KONUT ALIRKEN ACELE ETMEYİN”

Konut kredilerinde faiz indirimlerinin en azından yılsonuna kadar devam etmesi gerektiğini belirten Alemdar, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Bu kredi sıfır konutlara veriliyor. İlk 12 ay vatandaş ödeme yapmıyor ve 180 aya kadar vade imkanı sunuluyor. Vatandaş konut alırken acele etmemeli. İnsanlar ayakkabı alırken bile çok araştırma yapıyor. Konut alırken de vatandaşın içine sinmeli. Vatandaş aldığı konutta huzur bulmalı. Konut alırken en az 3-5 firma ile görüşsünler. Biz vatandaşlarımıza danışmanlık hizmeti de veriyoruz. İlla bizden konut almak zorunda değiller. Konut alırken nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda bizzat beni arayabilirler.”


 

3 yorum yapılmış

  • RamaZan goren12 Haziran 2020 - 13:43
    BOLU da bu isi,hakki hukuku ile yapan 2 firma var. Bunlarin basinda alemdar insaati yazabilirim. Baskinlarinda gonlumle ayri yeri var. Ama bu insanlarin yanina gittigimizde,o kadar candan,o kadar yapici davrandilarki. Ne kadar dua etsem azdir. Herseyi oluruna. Herseyi o gunun sartlarina gore siraladilar. Sayelerinde ev sahibi olduk.ama bu islerde referans onemlidir. 10 kisiden 8 i tavsiye ediyorsa bu tesaduf olamaz. Tum ic dizayn kendi istegimize gore sekillendi.bizlere secenek sunmalari cok hos
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)
  • Emin DEMİR12 Haziran 2020 - 16:32
    Ağzınıza sağlık içlerinde biraz ALLAH KORKUSU olan Firma ve yöneticileri konut konusundaki bu söyleminize kulak verir İnşallah. HAYIRLI işleriniz, HELAL kazancınız olsun.
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)
  • Funda Yavuz13 Haziran 2020 - 06:17
    Memleketimizde konut faiz oranlarının düşürülmesiyle bu durumdan faydalanmaya çalışarak,konutları değerinin üstünde satmaya çalışan fırsatçıların olduğu maalesef gerçektir.Bu süreçte Alemdar İnşaat,parayı hiçbir zaman insana verdikleri değerin üzerinde tutmadıklarını birkez daha kanıtlayarak farkını ortaya koymuştur.Sadece Bolu da 2 bine yakın insanı ev sahibi yapmışlar helal olsun.Bu ülkenin bir vatandaşı olarak söylemek isterim ki,bir ismi işinde y

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir