BAKIN TANJU ÖZCAN’IN KAPISINA NE İÇİN GİDİYORLAR?

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediyede başkanlık makamına gelen her 100 kişiden 95’inin iş için geldiğini söyledi.

BAKIN TANJU ÖZCAN’IN KAPISINA NE İÇİN GİDİYORLAR?
13 Haziran 2020

Başkan Özcan, katıldığı bir özel televizyon programında Bolu’ya dair birçok önemli açıklamada bulundu.

ÖNLEMLER VAKA SAYISINI ÖNLEDİ

Bolu Belediyesi olarak sosyal belediyeciliği öne çıkardıklarını belirten Özcan, “Koronvirüs sürecinde ve öncesinde Bolu tarihinde görülmemiş bir şekilde çalıştık. Biz koronvirüs başlamadan önce dezenfekte işlemlerine başlamıştık. Caddeleri, sokakları, kamu kurumlarını dezenfekte etmiştik. Bu dezenfekte işlemlerinin Bolu’daki vaka sayılarının az olmasında etkili olduğunu düşünüyorum.” dedi.

“700 BİN MASKE DAĞITTIK”

Başkan Özcan, belediyenin koronavirüs sürecinde yapmış olduğu yardımlardan da bahsederek, “23 bin gıda kolisi yardımı yaptık. 700 bin maske dağıttık. Herhalde maske konusunda sıkıntı çekmeyen tek il Bolu’dur. 65 yaş üzeri bütün vatandaşlarımız arandı onların ihtiyaçları karşılandı. Bize yardım talebi ileten vatandaşların yüzde 95’inin talepleri karşılandı. Süreçte 120 bin kişiye sıcak yemek dağıttık. Su fiyatlarını 2 ay yüzde 50 indirimli yaptık. Bu aydan itibaren de kalıcı olarak yüzde 10 indirim yaptık.” diye konuştu.

“İNSANLAR KORKUTULDU”

Tanju Özcan, şöyle devam etti; “Seçimler öncesi AK Partililer, ‘CHP gelirse sosyal yardımınızı keser’ diyerek vatandaşları korkuttu. Buna insanlar inandı ama CHP sosyal yardımları daha da öne çıkardı. Tüm belediyelerimiz bu süreçte halka sosyal belediyeciliğini gösterdi. Bolu Belediyesi olarak yardım yaparken kimsenin siyasi görüşüne bakmadık. Adaletli dağıtımın nasıl olduğunu gösterdik. Yardıma ihtiyacı var mı yok mu ona baktık. Belediyenin asli görevlerinden bir tanesi sosyal yardım yapmaktır. Belediyenin en önemli gelirleri arasında bağışlar vardır. Bağış alabilirsiniz diyor yasa. Ama Hükümet buna engel oldu. Maddi anlama yardım toplayamadık. Bolu’da hesaplarımıza bloke konuldu. Çok borçlu bir belediye aldık. Enkaz devraldık gibi bir bahaneye sığınmam. Bağışlarımıza bloke konulsa da başka şekilde yardım yaptık. Süreçte 16-17 milyon lira harcadık. “

“KAPIMA 100 KİŞİDEN 95’İ İŞ İÇİN GELİYOR”

Milletvekili olduğu dönemlerde TBMM’de AK Partiyi sert şekilde eleştirdiği günleri hatırlatan Özcan, “Hükümete ve icraatlerine çok yüklenirdim. Benimle aynı noktada olan insanların tebriğini alırdım. Artık eleştiriden ziyade hizmet odaklı çalışıyorum. Vatandaşlarımızdan gelen en büyük talep iş.  Kişi başına düşen gelire göre Bolu’da 9. Sıradayız. Bolu merkez nüfusu 212 bin. 17 bin iş başvurusu yapıldı bize. Toplam 25 bin işsiz var. Bu çok korkunç bir rakam. Koronavirüs sürecinde birçok yer kapanınca birçok insan işsiz kaldı. Benim kapımda 100 kişiden 95’i iş için geliyor. Bizim belediyede 1100 kişi çalışıyor. 5 yıl içinde belki 200 kişiyi belediyede işe alacağız ama bu 17 bin insan nasıl iş bulacak?” şeklinde konuştu.

 

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir