BAŞKAN ÖZCAN, SALGININ ARDINDA OYUN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının ardında büyük bir oyun olduğunu düşündüğünü söyledi.

BAŞKAN ÖZCAN, SALGININ ARDINDA OYUN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR
15 Haziran 2020

Haber: Hızır İlyas Yıldırım

Başkan Özcan, yaptığı açıklamada, koronavirüsün dünyada en öldürücü hastalık olmadığını ifade ederek, “Koronavirüs nedeniyle 6 ay içinde 400 bin insan hayatını kaybetti. Ama aynı süreç içerisinde 4 buçuk milyon insan kanserden hayatını kaybetmiş. Birçok ölümcül hastalıktan dolayı koronavirüsten daha fazla hayatını kaybeden insanlar var. İnsanlık tarihinde daha önce de büyük salgınlar olmuştu. İspanyol gribinde milyonlarca insan hayatını kaybetmişti ama hiçbir dönemde böyle karantina uygulaması yapılmamıştı.” dedi.

SALGININ ARKASINDA BÜYÜK BİR OYUN MU VAR?

Koronavirüs salgınının ardından yeni bir dünya düzenine geçileceğini belirten Özcan, “Salgın sonrası bu yeni dünya düzeninin nasıl olacağını bilemiyorum. İnşallah ülkemizi yönetenler benden daha iyi görüyordur.  Ekonomik ve sosyal anlamda farklı bir dünya düzenine geçeceğiz. Bana farklı gelen şeyler var. Karantina uygulamasını eleştirmiyorum ve saygı duyuyorum ama bu işin arkasında büyük bir oyun olduğunu da görebiliyorum. Sadece bu oyundaki tüm fotoğrafı seçemiyorum.” diye konuştu.

“İNSANLARI EVDE TUTMAK ARTIK ZOR”

Normalleşme sürecini de değerlendiren Özcan, “Normalleşme sürecine geçilince insanlar salgın süreci bitti gibi algıladı. Bolu’da sokaklar, caddeler doldu taştı. İnsanları 2-3 ay evinde tutabilmek çok kolay bir şey değil. İnsanlar evde sıkıldı. Bizim bir kahvehane kültürümüz var. Özellikle yaşlı insanlarımız günlerini kahvehanelerde geçiriyordu. Birileriyle spor, siyaset konuşmayı özlemişler ve bunu yapamadılar. Sonucunda da evde çok sıkıldılar. Evde otururken ciddi anlamda kilo alan insanlar var. Havalar artık ısındı ve insanları evde tutmak zor. İkinci bir dalga olursa insanları bu şekilde evde tutacağımızı, karantinaya alabileceğimizi düşünmüyorum. İnsanlar özgürlüğü özlemiş. Maske kuralına uymakta yarar var. Ama her gün bu kurala uyanların sayısı azalıyor.” ifadelerine yer verdi.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir