ALG PATLAMASI! GÖLÜN RENGİ DEĞİŞTİ

Bolu’nun Göynük ilçesinde bulunan baraj gölünde meydana gelen alg patlaması sonucu göl yemyeşil örtüyle kaplandı.

8 Temmuz 2020

İlçenin Bölücekova Köyü sınırları içerisinde bulunan baraj gölü yemyeşil bir örtüyle kaplandı. Daha önceden balık ölümleriyle gündeme gelen baraj gölündeki bu doğa olayının alg patlaması (su yosunu) olduğu düşünülüyor.

Konu ile ilgili bilgiler veren Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Botanik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Nurşen İkinci,  gölet kenarında biriken yeşil örtünün su mercimeği olduğunu, gölün orta kısımlarında ise alg patlaması (su yosunu) oluşmuş olabileceğini söyledi.

Dr. Nurşen İkinci, gölün etrafında bulunan tarım arazilerinde kullanılan gübrelerin veya diğer atıkların göle karışması sonucu bu tür bir manzara ile karşılaşmanın mümkün olduğunu, gölün üzerinin yeşil tabakayla kaplanması sonucu güneş ışığının giremeyeceğini ve göldeki canlı yaşamının olumsuz etkilenebileceğini de sözlerine ekledi.



Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir