BOLU’DA VATANDAŞLAR BU KOKUDAN UYUYAMIYOR

Bolu’da, özellikle bazı mahallelerde gece yarısından sonra yayılan tavuk gübresi kokusu vatandaşları canından bezdirmiş durumda. Vatandaşlar, ağır kokudan dolayı uyuyamadıklarını söylüyor.

BOLU’DA VATANDAŞLAR BU KOKUDAN UYUYAMIYOR
22 Temmuz 2020

Haber: Hızır İlyas Yıldırım
Yüzde 65’i ormanlık alanlarla kaplı olan ve ‘Tabiatın Kalbi’ olarak bilinen ilimizde son günlerde, özellikle geceleri hissedilen ağır kokular vatandaşları çileden çıkarttı. Tepecik ve Sümer Mahallesi başta olmak üzere birçok mahalle sakini, geceleri bastıran tavuk gübresi kokusundan şikayetçi. Yaz aylarında sıcak havalardan bunalan ve geceleri evlerini havalandıran vatandaşlar, mahallelerine yakın tarım alanlarına dökülen tavuk gübresi kokusu nedeniyle uyuyamadıklarını söylüyor. Bazı vatandaşlar ise, geceleri bastıran ağır kokuların tavuk fabrikalarının buhar kapaklarını geceleri açmasının ardından yayıldığını iddia ediyor.  Vatandaşlar, yetkililerin bu duruma bir an önce çözüm bulmasını istiyor.

Tepecik Mahallesi’nde yaşayan bir vatandaş, “Her yıl aynı sorunla karşılaşıyoruz. Havalar zaten sıcak. Akşamları evlerimizi havalandırmak istiyoruz. Ama kokudan uyuyamıyoruz. Ağır koku evimizin her köşesine siniyor. Kokuyla birlikte sinekler de evlere, balkonlara doluşuyor.” dedi.

BOLU BELEDİYESİ’NDEN DURUMA EL ATILMASI İSTENİYOR

Her yıl aynı sorunla karşı karşıya kalan mahalle sakinleri, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’dan konu ile ilgili yardım istiyor. Vatandaşlar, geçtiğimiz yıl Bolu Belediyesi’ne bağlı sisleme araçlarıyla şehrin tüm cadde ve mahallelerine ‘lavanta kokusu’ salınımı işleminin bir an önce başlatılmasını talep ediyor.

4 yorum yapılmış

  • Hayrettin Ekici.22 Temmuz 2020 - 15:58
    Gazete Bolu... kopruculer köyü Halkı olarak geceleri tavuk kesimhanelerinden gelen yanık tüy kokusundan rahatsıziz .. Bu konuda haber yaparmisiniz.. iyi çalışmalar.
  • Selin20 Ağustos 2022 - 16:22
    Lütfen yetkililer bu kötü kokuya çözüm bulsunlar,sicaklarda geceleri sabahlari pencere açamaz olduk, Bolu ya hiç yakışmıyor
  • Tolga3 Eylül 2022 - 05:16
    3 Eylül 2022. Sorun hala devam ediyor. Bahçelievler Mahallesi geceleri leş gibi kokuyor. Hava 30 derece. Cam açmadan sıcaktan durulmuyor. Cam açınca içeriye mide kaldıran kokular giriyor.
  • Serap16 Ağustos 2023 - 02:16
    Yaklasik 5 yildir bu koku devam ediyor. Ve tabiatin kalbi diye adlandirdigimiz Boku'ya hic yakismiyor. Anlasilan belediye de birsey yapamiyor ve yapamayacak ta. Ama bu tavuk fabrikalarinden biktik artik. Pislik saciyorlar etrafa

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir