TANJU ÖZCAN AYASOFYA İÇİN NE DEDİ?

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Ayasofya’nın siyasete alet edildiğini söyledi. Başkan Özcan, hutbede Atatürk’ü anmayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a da yüklendi.

TANJU ÖZCAN AYASOFYA İÇİN NE DEDİ?
25 Temmuz 2020

Başkan Özcan, katıldığı özel bir televizyon programında oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özcan, Ayasofya’nın yeniden ibadete açılmasının gayet normal olduğunu ancak siyasete alet edildiğini savundu. Ayasofya’da kılınan ilk Cuma namazındaki hutbede Atatürk’ün anılmamasını ise sert bir dille eleştirdi.

“SİYASETE ALET EDİLDİ”

Tanju Özcan, Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması ile ilgilİ, “Yıllardır bu konu konuşulur. 86 yıldır Ayasofya kilise değil müzeydi. Ayasofya’nın külliyesi içerisinde 86 yıldır ibadete açık bir bölüm vardı. Bu bölümde müezzin ve imam görev yapıyordu. Ayasofya bizim kendi mülkümüz. Devletimiz ister müze olarak kalmasına, ister ibadete açılmasına karar verebilir. Ancak mevcut iktidar bu konuyu suiistimal etti. Madem Ayasofya’yı ibadete açmak istiyorsun neden bunun siyasi kararla değil de yargı kararıyla yapıyorsun. Cesaret mi edemediler. Ben Ayasofya’nın camii olmasından rahatsızlık duymuyorum. Rahatsızlık duyan Yunanlılarla İngilizlerle, Fransızlarla da bu konuyu tartışamayız. Ayasofya ibadete açıldı ama siyasete kapatılsın. İç siyasete alet edilmesin. Bu konuyu artık çok fazla dillendirmemek gerek. Yunanistan’da Ayasofya için yas ilan etmiş, Yunanistan’da asıl yas ilan edilmesinin nedeni Lozan Antlaşması’dır.” dedi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ ERBAŞ’A SERT ELEŞTİRİ

Özcan, Ayasofya’da kılınan Cuma namazında Atatürk’ün anılmamasına ise, “Ayasofya konusu öyle bir siyasallaştı ki Diyanet İşleri Başkanı’nın, siyasete hiç girmemesi gereken insanın bu konuda ne kadar siyasallaştığını görüyoruz. Hutbeye elinde kılıçla çıkıyor. Evet kılıç bir gelenek ama her Cuma hutbesinde imam elinde oraya kılıçla çıkmamış ki. Fetih öncesinde kılıçla çıkıldı oraya. Kardeşim biz bir yere işgale gidiyoruz da bizim haberimiz mi yok. Fatih Sultan Mehmet bizim ecdadımızdır. İstanbul’u almıştır. Ama İstanbul 1919’da yine işgal edildi. Mustafa Kemal Atatürk bu işgale son verdi. İkinci kez İstanbul’u almış oldu. Hutbede Fatih Sultan Mehmet’in anılması, onun için dua edilmesi gayet normal. Olması da gerekirdi. Ama hutbede Atatürk’ün adı dahi geçmedi. Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir Atatürk düşmanlığı olabilir mi? Oradaki namaz adeta protokole döndü. Protokolün şovuna dönüştü. Oraya Allah için mi kula göstermek için mi ibadet ettiler bilmiyorum.” şeklinde cevap verdi.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir