BAŞKAN BU SEFER TÜNELLERİ İSTİYOR

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 1999 depreminde ağır hasar gören ve 21 yıldır atıl durumda bekleyen Bolu Dağı Tünelleri’ni soğuk hava deposu yapmak istiyor.

BAŞKAN BU SEFER TÜNELLERİ İSTİYOR
27 Temmuz 2020

Bolu Dağı Geçişi otoyol projesi kapsamında yapımı devam ederken 12 Kasım 1999 depreminde hasar gören, 300 metresi betonlanmış 700 metrelik 2 tünel tüpü, 21 yıldan bu yana atıl duruyor. Eski Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın yıllar önce atıl duran tünellerin soğuk hava deposu olarak kullanılabileceği fikrini ortaya atmasının ardından bu sefer de Tanju Özcan devreye girdi. Başkan Özcan, tünellerin Bolu Belediyesi’ne kiralanmasını istedi.

“PATATES KAFALILAR”

Gazetecilerle birlikte söz konusu atıl tünelleri inceleyen Tanju Özcan, burada yaptığı açıklamada,”Sayın Cumhurbaşkanımız geçmişte sürekli olarak ‘Bu CHP zihniyeti’, ‘Patates kafalılar’ gibi ifadelerle Bolu Dağı tünellerini patates deposu yapacağımızı kamuoyuna yanlış bilgi verdi. Bizim patates deposu yapılmasını istediğimiz, mantar üretimi yapılmasını istediğimiz yer mevcut kullanılan tünel değildi. Depremden sonra hasar gören ve atıl durumda bulunan bu tünelden söz ediyoruz.” dedi.

“BU İKİ TÜNELİ İSTİYORUZ”

Atıl tünellerin adeta bir soğuk hava deposu olduğuna dikkat çeken Özcan, “Biz Bolu’da patates başta olmak üzere birçok ürünü burada saklayalım istiyoruz. Çünkü patates depomuz yok. Biz Karayolları Genel Müdürlüğü’ne yazı yazarak buranın bize kiralanmasını isteyeceğiz. Sadece patates depolamayacağız, burada mantar üretimi de yapacağız. Karayollarının istediği ücreti de ödemeye hazırız. Buradan AK Parti Bolu Milletvekilleri ve İl Başkanı Nurettin Doğanay’a da sesleniyorum. Bu iki tüneli biz istiyoruz. Amacımız üreticimize katkı vermektir. Burası doğal bir soğuk hava deposudur. Burada ürünler tazeliğini koruyabilir. Alaattin Yılmaz’ın en parlak fikri buydu.  Bu tüneller uzun bir süre bakımsız kaldığı için tabanında su birikintileri var. Biz bunun suyunu da boşaltarak betonunu sağlamlaştırabiliriz. Yeter ki bize versinler.” diye konuştu.

Başkan Özcan, daha önceden de, yapımına Eski AK Partili Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz döneminde başlanan ama bir türlü bitirilemeyen Köroğlu Park ile ilgili açıklama yapmıştı. Özcan, Köroğlu Park’ın Bolu Belediyesi’ne devredilmesini istemiş, devredilmeyecekse de park içinde bulunan at heykelinin belediyeye verilmesini talep etmişti.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir