BAŞKAN KOCADAĞ'DAN TİKTOK UYARISI

AK Parti Bolu Gençlik Kolları Başkanı Samet Kocadağ, Türkiye’de oldukça yaygın kullanılan ve milyonlarca olumsuz içerik barındıran TikTok tehlikesine dikkat çekti.

BAŞKAN KOCADAĞ'DAN TİKTOK UYARISI
16 Ağustos 2020

Kocadağ, sosyal medya hesabından “Tiktok nedir?, Ne işe yara?” başlığı altında yaptığı paylaşımda, çok önemli bir konuya dikkat çekti.

Başkan Samet Kocadağ, paylaşımında şu ifadelere yer verdi; 

"Sosyal medya; bir ülkenin veya bir kişinin geleceğine etki edebilecek güçte bir araçtır. Twitter’da siyasi bir liderin yaptığı paylaşım ülkelerin geleceğini, döviz kurunu olumlu veya olumsuz bir şekilde etkileyebilir, kişinin de kendi sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım ise bazen olumlu bazen de olumsuz etkileyebilir.

Bu durumda Çin’in piyasaya sürmüş olduğu bir uygulama var, o da TikTok! Okunuşu TikTok mu? TikTak mı? bilmiyorum ama kişiye göre değişiyor okunuşu. Bende kayıt oldum ama birtane video paylaşımım yoktur, sadece biraz göz atayım dedim. Merakımdan hesap açmak durumunda kaldım. Neyse hesabı açtıktan sonra direkt popüler, çok beğeni alan videolar karşınıza çıkıyor. Bu uygulama da gençler kısa videolar çekiyorlar ve arka fon müziği eşliğinde paylaşıyor, sözde eğleniyorlar. Aslında eğlenmiyorlar, kendilerini kandırıyorlar.

Gençler öyle videolar çekiyorlar ki; izleyene “oha, yuh!” dedirttiriyor. O videoları izledikten sonra “Elhamdülillah Müslümanım” diyen ve o şekilde yaşamaya çalışan bir insanoğlu çekmez ve paylaşmaz. Bizim dinimize, bizim ananelerimize uygun içeriği olmayan paylaşımlar karşısında ne diyeceğimi bilmiyorum ama uygun bir ifade kullanmak istersem; “örf ve adetleri, ananeleri olan kadim bir devletin evlatları bu tür uygulamalarla fikren, ahlaken yozlaştırılmak istendiği apaçık ortada.” Bu ve buna benzer uygulamalar; toplumsal bir felakete yol açmaktadır. Bu felaketlere dur demek, yozlaşmanın önüne geçmek için aile büyüklerinin evlatlarının sosyal medya hesaplarını takip etmeleri, biraz daha hassas davranmaları çözüm niteliğinde olacağını düşünüyorum."

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir