BAŞKAN ÖZCAN YAPILAN HABERLERE ADETA ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ulusal basında hakkında çıkan haberlerle ilgili açıklama yaparak iddiaları yalanladı.

BAŞKAN ÖZCAN YAPILAN HABERLERE ADETA ATEŞ PÜSKÜRDÜ
12 Eylül 2020

Geçtiğimiz günlerde Bolu’daki yerel basın temsilcileri ile bir araya gelen Tanju Özcan, ildeki koronavirüs vakaları ve ölüm sayıları ile ilgili bilgiler vermiş ve Gazetecilerin, “Koronavirüsten dolayı hayatını kaybeden insanların defin işlerini mezarlık işleri müdürlüğü yapıyor. Kaç kişi defnedildiğine dair bir rakam paylaşabilir misiniz?” sorusu üzerine, “Son olarak bir rakam alamadım ama herhalde valiliğin mi bir açıklaması vardı? Yerel basında okudum 40 civarında diye. Yani şöyle söyleyeyim ölenlere baktığınızda, büyük bir çoğunluğu başka hastalıktan mustarip olan, yaşı da oldukça ileri yaşta olan kişiler. Yani ölenlerin çok büyük çoğunluğu bir ayağı çukurda olan insanlardı” açıklamasında bulunmuştu.

“BUNLARA GAZETECİ BİLE DENİLMEZ”

Başkan Özcan, bu açıklamasının ardından ulusal basında çıkan hakkındaki haberlerle ilgili açıklamada bulundu.

Başkan Özcan, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, “Yandaş basın yine bizimle ilgili bir haber yapmış. Geçtiğimiz günlerde gazeteci arkadaşlarla yapmış olduğum toplantıdaki konuşmamın bir kısmını çarpıtarak, ucundan kesip birleştirerek kamuoyuna servis etmiş. Bu yandaş haberleri nefretle kınıyorum. Bunlara gazeteci demek bile olmaz. Yandaş basındakiler ‘Bırakın Ölsünler’ gibi bir manşet atmışlar. Benim ağzımdan böyle bir kelime çıkmadı. Koronavirüsle ilgili ilk önlemleri alan belediyeyiz. Virüsün yayılmaması için dezenfekte çalışmalarını başlatan ilk belediyelerdeniz. Türkiye’de bütçesine göre en fazla koronavirüs yardımı yapan belediye de Bolu Belediyesi. Demek ki çok gözlerine batmışız ki sözlerimizi çarpıtmışlar. O gün toplantıda ölenlerin bir kısmını yaşlı ve ağır hastalıkları olan insanlar olduğunu söyledim. Ama ‘bırakın ölsünler’ gibi bir manşeti o açıklamamdan nasıl çıkarmışlar anlamıyorum. ‘Bir ayağı çukurda’ lafı bir atasözüdür. Ağır risk altında olan kişiler anlamına gelir. Ben kimsenin ölmesini isteyen biri değilim. O gün söylediklerimden yandaş basına ekmek çıkmaz. Böyle bir haber yapılıyorsa da bunun adı gazetecilik olmaz.” dedi.


 

 

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir