130 BİN BÜYÜKBAŞ HAYVANA ŞAP AŞISI YAPILIYOR

Bolu'da, ilkbahar ve sonbahar olmak üzere yılda 2 defa yapılan koruyucu şap aşılamasına devam edildi. İldeki 135 bin büyükbaş sığır cinsi hayvana şap aşısı yapılması hedefleniyor.

130 BİN BÜYÜKBAŞ HAYVANA ŞAP AŞISI YAPILIYOR
2 Ekim 2020

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat ve beraberindeki Şube Müdürü Faruk Akyürek, il merkezine bağlı Hamzabey Köyü'nde yapılan büyükbaş koruyucu şap aşılama işlemlerini yerinde inceledi.

İncelemelerin ardından bir açıklama yapan Müdür İzzet Murat, "Merkez ilçemizde 35 bin ve diğer 8 ilçemizle birlikte yaklaşık 130 bin büyükbaş sığır cinsi hayvanımıza koruyucu şap aşısı ve brusella aşısı program dahilinde yapılacaktır. Koruyucu sağlık hizmetlerinin başında yer alan aşı ile hayvanlarımız hastalıklara karşı daha dirençli olmakla birlikte aşısız hayvanların şehir dışı satışı da yasaktır. Bunun yanında aşısız buzağılarımız destekleme alamamaktadır.
Geçmiş yıllarda Bakanlığımız Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi (KKYDP) programı kapsamında yapılan ve ilimiz için örnek büyükbaş hayvan tesisi olan, 200 büyükbaş hayvan kapasiteli işletmeden aşılama çalışmalarına başlanmıştır. Şu an müraacat aşamasında olan bu tesise, inşallah hastalık tarama testleri bittikten sonra ‘Hastalıklardan Ari
İşletme’ sertifikası vereceğiz. Bu Bolu’muzda ilk olacak. Bu vb. tesislerin sayısını çoğaltmak ve hastalıklardan ari unvanı vermek en büyük temennimiz ve hedefimizdir. Aşılama kampanyasında görev alan tüm sağlık çalışanı personelimize kolaylıklar ve başarılar dilerim” dedi.


 

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir