BAKLİYAT KÖYÜ’NDE HASAT ZAMANI

Bolu’da başlatılan “Bakliyat Köyü” projesinde ilk fasulye hasatları alınmaya başlandı.

BAKLİYAT KÖYÜ’NDE HASAT ZAMANI
2 Ekim 2020

HABER: Ozan Albayrak
Bolu İl Tarım Müdürlüğü öncülüğünde, Reis Gıda, Çamyayla Köyü Kadın Kooperatifi ve Demirciler Köyü Gelincik Kadın Kooperatifi arasında yapılan sözleşmeli üretim modeliyle Bakliyat Köyü projesinde hasat etkinliği yapıldı.

Demirciler köyünde gerçekleşen etkinliğe Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, Bolu İl Tarım Müdürü İzzet Murat, Reis Gıda Yönetim Kurulu Üyesi, Işılay Reis Yorgun, teknik personeller, kooperatif temsilcileri ve çiftçiler katıldı. Etkinliğe katılanlar çiftçilerle birlikte tarlada fasulye hasadı yaptı.

Demirciler Köyü Gelincik Kadın Kooperatifi Sosyal Tesisleri’nde devam eden etkinlikte konuşan İl Müdürü İzzet Murat, “Sıra dışı hava şartlarına rağmen ilimizde uygulanan Bakliyat Köyü Projesi meyvelerini veriyor. Burada yetiştiricilerimize ve bizlere güvenen Reis Gıda ailesine teşekkür ediyorum. Karşılaştığımız sorunlar her ne kadar sorun gibi görünse de aslında önemli bir tecrübe olmakla birlikte geçtiğimiz üretim sezonu gelecek üretim sezonumuzun teminatı olacaktır. Bizler şahsım ve kurumum olarak üretimin her aşamasında üreticimizin yanında olmaya gayret ettik. Özellikle içerisinde bulunduğumuz pandemi sürecinde durmaksızın üreten ve üretmeye devam eden değerli çiftçilerimize ve teknik personelimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Üreten Bolu’nun Üreten Çiftçilerinin Hasadı Bol Kazancı bereketli olsun” dedi.

“TOHUMLARIMIZI GELECEK NESİLLERE MİRAS BIRAKACAĞIZ”

Bakliyat Köyü projesinin hayata geçirilmesinde büyük katkıları olan Reis Gıda adına ise Yönetim Kurulu Üyesi Işılay Reis Yorgun, kısa bir konuşma yaptı.

Işılay Reis Yorgun, “Mayıs ayında Çamyayla Köyü’nde çiftçi kadınlarımızla tohumları ekerek projenin başlangıcını Bolu’da yaptık. Daha sonra projeye Demirciler Köyü’de dahil oldu. Reis Gıda olarak başlatılan bu proje ile gelecek nesillere tohumlarımızı miras bırakmayı amaçlıyoruz. Ektiğimiz tohumlar meyvesini verdi ve bugün hasat için buradayız. Projemiz amacına ulaşmıştır ve devamlılığı sağlanacaktır.” dedi.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir