DUVARLARA KADIN ELİ DEĞDİ

Bolu’da, Resim öğretmeni Melek Sinem Şen, sokak ve mekan duvarlarına çizdiği birbirinden ilginç resimlerle adından söz ettiriyor. İldeki tek kadın duvar boyama sanatçısı olan Şen’in resimleri büyük beğeni topluyor.

DUVARLARA KADIN ELİ DEĞDİ
9 Ekim 2020

Haber: Hızır İlyas Yıldırım

1997 yılında Bolu’da doğan ve dört çocuklu bir ailenin en büyüğü olan Melek Sinem Şen, Bolu’da tek kadın duvar boyama sanatçısı olma özelliğini taşıyor. Resim sanatına ilgisi küçük yaşlarda başlayan Şen, kendisine has bir çizim tarzı ile ildeki sokak ve mekan duvarlarına farklı bir hava katıyor.

BOYADIĞI DUVARLARDA HAYAT VAR

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Resim Öğretmeni olarak mezun olan Şen, “Aslen Boluluyum. Resimlere karşı yeteneğimi ailem ve ben küçük yaşlarda keşfettik. Küçük yaşlardan itibaren gördüğüm her şeyi çizmek istiyordum. Elimden boya kalemim eksik olmuyordu. Liseye başlayacağım yıl bir resim yarışması olduğunu duydum ve kimseye söylemeden bu yarışmaya katıldım. Benim resmim yarışmada birinci gelmişti. O birincilik sonrası ‘Bu alanda ilerlemeliyim’ diyerek bugün bulunduğum noktaya geldim. Bütün enerjimi duvar resim sanatına verdim. Duvarlara çizmiş olduğum birçok resimde aslında bir hayat var, bir yaşanmışlık var.” dedi.

SADECE BOLU’DA DEĞİL, BİRÇOK ŞEHİRDE DUVAR BOYUYOR

Mekanlardaki duvar resimlerinin müşteriler tarafından çok beğenildiğini ifade eden Melek Sinem Şen, “Müşterilerimiz bizimle iletişime geçtiğinde hemen harekete geçip resim yaptırmak istediği duvarla ilgili ona fikirler sunuyoruz. Kendisinin istediği resim fikirlerini alıyoruz ve o fikre uygun bir eser için çalışmalara başlıyoruz. Duvar resimlerimi özenle yapmaya çalışıyorum. Bazen bir resim yapabilmek günlerimizi alıyor. Gece geç saatlere kadar çalışmak zorunda kalıyoruz. Yaptığımız işte mesai kavramı yok. Sadece Bolu’da değil, birçok ilde duvar boyama sanatını icra ediyoruz. Ülkemizde duvar boyama sanatını en iyi şekilde yapan kişi sayısında artış var. Bu konuda güzel çalışmalar yapılıyor ve gün geçtikçe insanların sanata bakışında olumlu yönde değişiklikler görüyorum ancak toplumumuzun sanatsal bakış açısının artması gerektiğini düşünüyorum.” diye konuştu.

“BOLU’YA ÖZGÜ RESİMLER YAPMAK İSTİYORUM”

Şen, duvarlara resim asmaktan çok resim çizmenin daha kalıcı olacağını düşündüğünü belirterek, şöyle devam etti; “Duvarlara çizilen resimler insanların ilgisini daha çok çekiyor. Bu işte kullandığımız malzemeler oldukça pahalı. Bazen bedava resimler de yapıyoruz. Duvar boyatmak isteyenden sadece malzemeyi temin etmesini istiyoruz. Bu işle geçimimi sağlıyorum ve duvar resmi yaptırmak isteyenlerden makul ücretler alıyorum. Bazen müşteriler fiyatları çok pahalı buluyor ama o duvara resmi yapmak için ne kadar uğraştığımızı görmüyor. Hedefimde doğup büyüdüğüm Bolu’nun kültürünü yansıtan eserleri duvarlara resmetmek var.”

7 yorum yapılmış

  • HAYRAN10 Ekim 2020 - 15:05
    Elinin ne kadar iyi olduğunu herkese göstereceksin yolun açık olsun
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)
  • Yasemin safaktepe11 Ekim 2020 - 15:43
    Bolu'da tek kadın duvar ressamı ise gamze hanım ne oluyor ?? Birçok kadın ressam var nasıl habercilik bu
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)
  • Emre Metyar12 Ekim 2020 - 21:04
    Özenle çalışıldığı belli oluyor ! Başarılarının devamını diliyorum.
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)
  • can12 Ekim 2020 - 21:29
    Gayet başarılı işler,çalıntı kopya iş yok, bileğinin hakkı ile yapıyor, kendisine ait olmayan resimleri ben yaptım diye dolanmıyor etrafta, yalan dolan yok işinin içinde, estetik algısı da muhteşem, birebir kopya edebiliyor işleri, tebriklerrr
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)
  • yılmaz10 Ekim 2020 - 13:42
    Başarılar. Muhteşem. İnsanın içi açılıyor.
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)
  • Muhammed oz9 Ekim 2020 - 12:18
    Aman Allahım ne günlere kaldık
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)
  • Vakkas Gülek Albayrak10 Ekim 2020 - 08:30
    Tebrikler başarılar. Muhteşem resimler.Yolun açık ve aydınlık olsun.
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir