ONKOLOG KANSER HASTALARI ÖLÜNCE Mİ GELECEK?

Bolu'da, kanser hastalarının umutla beklediği onkolog ataması konusunda 5 aydır bir sonuca ulaşılamadı. İldeki yüzlerce kanser hastası doktor olmadığından adeta kaderine terk edildi.

ONKOLOG KANSER HASTALARI ÖLÜNCE Mİ GELECEK?
16 Kasım 2020

Haber: Hızır İlyas Yıldırım
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Bölümü’nde görev yapan Prof. Dr. Ümmügül Üyetürk’ün ayrılmasının ardından Bolu ve çevre illerdeki yüzlerce kanser hastası doktorsuz kaldı. Doktor olmadığı için tedavileri yarım kalan kanser hastaları adeta kaderine terk edilmiş durumda. Maddi ve manevi anlamda zor süreç yaşayan kanser hastaları ve yakınları, çareyi çevre illerde tedavi olmakta arıyor. Koronavirüsün bulaşma olasılığının en yüksek olduğu grupta yer alan kanser hastaları, tedavi uğruna yollarda perişan oluyor. 

GÖZLER MİLLETVEKİLİ ARZU AYDIN'DA

Yaklaşık iki ay önce gazetecilerle bir araya gelen AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, "En son 2019 yılında onkolog geldi. Mecburi hizmetini tamamlamadan özel bir hastane ile anlaşarak gitti. Onkolog noktasında her süreçte biz Sağlık Bakanlığı’ndayız. Sağlık Bakan yardımcımız ile de bu konuyu bizzat görüştük. Hastalarımızı beklentisini dile getirdik. Her onkolog atama kurası döneminde Bolu için bastırıyoruz. Türkiye’de onkolog az, talep fazla. Hiç olmazsa Bolu’ya bir geçici görevlendirme talebinde bulunduk. Bununla ilgili süreci de takip ediyoruz. Hastalarımız bu süreçte Düzce’ye gidip sadece ilaçlarını yazdırabilir. Ama diğer tüm tedavilerini Bolu’da yaptırabilirler. Tıp öğrencilerine onkoloji bölümünü seçmeleri için adeta yalvarıyoruz. Allah’ın izni ile bu konuyu en kısa sürede çözeceğiz. Hemşerilerimiz bu konuda müsterih olsun.” demişti.

Aydın'ın en kısa sürede çözüleceğini söylediği onkoloji sorununun iki aydır çözüme kavuşturulamaması tepkilere neden oldu. Hasta ve hasta yakınları onkolog sorununun bir an önce çözüme kavuşturulmasını bekliyor.
 

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir