İŞTE YAYLALARDA YIKILAN KAÇAK ÇİT VE YAPI SAYISI

Bolu Valisi Ahmet Ümit, il genelindeki toplam 80 yaylada bin 113 kaçak çit ve yapının yıkımının gerçekleştiğini, bin 492 dekar alanın işgalden kurtarıldığını söyledi

İŞTE YAYLALARDA YIKILAN KAÇAK ÇİT VE YAPI SAYISI
15 Aralık 2020

Bolu Valisi Ahmet Ümit, yaylalarda yıkılan çit ve yapıların son rakamlarını açıklayarak, “Bolu Belediye Başkanlığı tarafından At Yaylasında 7 yerleşkede 280 adet kaçak ihata/çit ve 6 yapı İl Özel İdaresi tarafından 73 yaylada 775 adet kaçak ihata/çit ve 52 yapı, olmak üzere il genelinde toplamda 80 yaylada 1.113 işlem yapılarak 1.492 dekar mera arazisi işgalden kurtarıldı”dedi.

Bolu’da yaylalardaki kaçak yapılar ile hayvanların otlayacağı meraların çitlerle çevrilmesinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında ekipler tarafından çok sayıda yaylada yıkım işlemi yapıldı. Bolu Valiliği’nin talimatıyla Bolu Belediyesi ve İl Özel İdaresi aracılığıyla yaylalarda belirlenen kaçak yapılar iş makineleriyle yıkıldı. 

BİN 113 İŞLEM YAPILDI

Yaylalarda kaçak yapıların yıkımına ilişkin son bilançoyu açıklayan Vali Ümit, “Bugüne kadar yapılan işgal kaldırma çalışmalarında, izinsiz kullanılan alanda hayvancılık yapılmıyor olması kaydıyla küçük ve büyükbaş hayvanların gezinti alanlarını daraltan çitler ve duvarlar,  31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapılmış, tamamlanmamış kaçak yapılar, hakkında soruşturma yapılıp yıkım kararı alınmış, mahkemelerce aksine herhangi bir karar verilmemiş kaçak yapılar olmak üzere Bolu Belediye Başkanlığı tarafından At Yaylasında 7 yerleşkede 280 adet kaçak ihata/çit ve 6 yapı İl Özel İdaresi tarafından 73 yaylada 775 adet kaçak ihata/çit ve 52 yapı, olmak üzere il genelinde toplamda 80 yaylada 1.113 işlem yapılarak 1.492 dekar mera arazisi işgalden kurtarılarak hayvan sahiplerinin kullanımına sunulmuştur. 1.113 işgalden 464 adedi bizzat işgal eden vatandaşlarımız tarafından kaldırılmıştır.” diye konuştu.

HAYVANCILIK YAPAN VATANDAŞLARIMIZI MAĞDUR ETMEDİK

Vali Ümit, yaylalardaki kaçak yapılaşmadan Tarım İl Müdürlüğü, Bolu Belediye Başkanlığı ve İl Özel İdaresi’nin sorumluğu olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:
“Yapılan işgal kaldırma çalışmaları sırasında hayvancılık yapan vatandaşlarımızın hakları özellikle ve tamamen korunmuş, yaptıkları barınak, ağıl, çit vb. yapılarına hiçbir şekilde müdahale olmamış ve hayvancılık yapan hiçbir vatandaşımız mağdur edilmemiştir. Meraların işgallerinin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne bildirilmesinden mahalle/köy muhtarları, amacına sadece hayvanların otlamalarına uygun olarak kullanılmasının takibinden Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, işgallerin kaldırılmasından Belediye Başkanları ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri doğrudan sorumludurlar. Görevini yapmayanlar hakkında yasal işlem yapmak ise Valiliğimizin sorumluluğudur.”

2 yorum yapılmış

  • GOCABOLULU15 Aralık 2020 - 12:41
    Taşlı yayla göz ardı ediliyor.
    %100   (Toplam 1 oy kullanıldı.)
  • VATANDAŞ16 Aralık 2020 - 09:05
    SAYIN VALİMİZİN 2017 yılı itibarıyla kaçak yapıların yıkılması genelgesine bağlı olarak seçmece yapı yıkılması-dikkat çekici.Yine cezayı garibanlar çekti.2017 genelgesiyle her yayladan bir iki tane yarım yapı yıkmakla çözülmüyor malesef 5000 li rakamlardan bahsederken-ya hep-ya hiç 2017 yılından sonraki yapı yapanların isim isim açıklanmasını istiyoruz.teşhir edilsin.vatandaş bilir kim haklı kim haksız.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir