TÜRKOĞLU ESNAF ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, pandemi nedeniyle işyerleri kapatılan ve ya kısıtlamaya takılarak geçim sıkıntısı yaşayan esnafları ziyaret etmeye devam ediyor.

TÜRKOĞLU ESNAF ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR
23 Aralık 2020

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün önüne geçebilmek adına ilimizdeki kısıtlamalar devam ediyor. Pandemi başladığı günden bu yana işyerleri kapalı olan ve ya kısıtlı olarak ticari faaliyetlerine devam etmeye çalışan esnafın ciddi gelir kaybı var. CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu’da gelirlerinde yüzde 80’lik azalma olan ve maddi sıkıntılarla boğuşan esnafın yanında olmaya, sorunlarını yetkili birimlere taşımaya gayret ediyor.

KAHVEHANE ZİYARETLERİ YAPTI

Yaklaşık iki aydır esnaf ziyaretlerini sürdüren Ersan Türkoğlu, bugün ilk olarak Bolu Kahveciler Odası Başkanlığı’nı, ardından ise  pandemi başladığı günden bu yana kapalı olan kahvehanelerin işletmecilerini ziyaret etti.

ALDIKLARI KREDİLERİ ÖDEYEMİYORLAR

Ziyarette sıkıntılarını dile getiren bir kahvehane işletmecisi, “Ekonomik Destek Paketi ile esnafa verilen krediler oldu ve yararlandığımız bu kredileri ödeme günü gelmesine rağmen ödeyemiyoruz. Çünkü işyerlerimiz kapalı. Eş ve dostumuzun desteğiyle ayakta durmaya çalışıyoruz. Pandemi başladığı günden bu yana kahvehane esnafı ciddi sıkıntılar yaşıyor. Evinin elektriğini, suyunu, doğalgazını ödeyemeyen esnaflarımız var. Özellikle 16 Mart’tan bu yana kapalıyız ve tamamen yalnız kaldık. Haziran 1’de şartlı olarak açıldık ama günlük ancak 30-40 lira kazanabiliyoruz. Evimizin geçimini sağlayamıyoruz. Hiçbir siyasi kapımızı çalmadı ama seçim zamanı geldiğinde kapımızdan eksik olmadılar.” dedi.

“ESNAFIMIZIN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Sıkıntı yaşayan esnafımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Bolu’da 224 kahvehane var. Bun kahvehane sahiplerinin aileleri var. Buralarda çalışan ve şu an işsiz kalan insanlarımız var. Kimse bu esnafımızın ne yediğini, ne içtiğini, nasıl geçindiğini de sormadı. Bizler bireysel olarak kendi aramızda para toplayıp sıkıntısı olan esnafın yanında olabiliriz ama Hükümetin daha büyük kararlarla esnafın yanında olması gerekiyor. Hükümetin 3 aylığına vereceği 500 lira, 750 lira, 1000 lira esnafın hiçbir derdine derman olmaz. Bolu’da ne ucuz işyeri kiraları zaten 1500 liradan başlıyor. Burada bir mağduriyet var ve bu mağduriyeti çözmek hepimizin boynunun borcudur. Esnafımızı ziyaret etmeye, sesi olmaya, dertlerine ortak olmaya, sorunlarını Bolu Belediyesi başta olmak üzere yetkili makamlara aktarmaya, sorunlarının çözümlenmesi için çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

 

 

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir