BOLU BELEDİYESİNDEN CUMHURİYET BAHÇESİ PROJESİ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Büyüksu kenarındaki 378 dönümlük araziye Cumhuriyet Bahçesi yapacaklarını açıkladı. Projenin değeri 100 milyon liranın üzerinde.

BOLU BELEDİYESİNDEN CUMHURİYET BAHÇESİ PROJESİ
8 Ocak 2021

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Alpagutbey Mahallesinde yer alan Köroğlu Parkı’na TOKİ tarafından yapılacak millet bahçesi için açıklanan 28 milyon liralık maliyetin yeterli olmadığını belirterek, “28 milyonluk bir parayla oranın düzgün bir hale getirilmesi mümkün değil.” dedi. Başkan Özcan, Büyüksu kenarındaki 378 dönümlük araziye Cumhuriyet Bahçesi yapacaklarını açıkladı.

AK Partili Bolu Belediyesi’nce 2016 yılında Alpagut Mahallesi’nde 90 bin metrekarelik alan üzerinde Köroğlu Parkı’nın kurulması için çalışmalara başlanmış ancak yaklaşık 12 milyon lira harcanmasına rağmen tamamlanamayan park daha sonra atıl durumda kalmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredilen Köroğlu Parkı’na 28 milyon 223 bin lira daha harcanarak Milet Bahçesi yapılacak. Millet bahçesi yapım işi için açıklanan 28 milyon liralık maliyetin yeterli olmadığının altını çizen Başkan Özcan, “Bolu Belediyesi olarak geçtiğimiz yıllarda oraya 12 milyon lira yatırım yapmışız. Bizim elimizden burayı aldılar ve kendileri biz devam edeceğiz dediler. Nasıl bir proje yapıldığı belli değil. Sadece 2-3 tane görsel koymuşlar. Orası 90 dönümlük bir arazi ve ciddi miktarda hafriyat yapılması gerekiyor. Biz teknik arkadaşlarla hesapladık, 28 milyon gibi bir parayla oraya ancak çok ucuz bir park yaparsın. Çünkü oranın hafriyat maliyeti bile ciddi bir şekilde tutuyor. Alaaddin Yılmaz döneminde 3 yıl önce yapılan projenin maliyeti 55 milyon lira. Bugünkü parayla hesaplarsan 80- 90 milyon liraya denk gelir. 28 milyonluk proje nedir? Ben bunu görmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

MİLLET BAHÇESİNE ORTALAMA 90 MİLYONLUK YATIRIM GEREKİYOR

Türkiye'deki millet bahçelerinin metrekare maliyetinin ortalama bin TL olduğunu hatırlatan Başkan Özcan, “Belediye olarak bu parkın işletmesini herhalde bize verecekler. Çünkü adı üstünde park bu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı park işletemez oraya milli parkta yapamazsın. Sonuç olarak belediyeye devredilecek. Ben belediye başkanı olarak yarın bana devredilecek projeyi göremiyorum. 28 milyonluk bir parayla oranın düzgün bir hale getirilmesi mümkün değil. Çünkü o alan bir tepe ve ciddi hafriyat gerekiyor. Orada belki binlerce kamyonla hafriyat gerekiyor, 28 milyonla bunu yapmak çok zor. Türkiye'deki millet bahçesi ortalamalarına baktım ortalamanın metrekaresi bin liraya geliyor. Buradan hesaplarsan 90 dönümlük bir alanda 90 milyonluk bir yatırım yapılması gerekiyor.”

BÜYÜKSU KENARINA DEV CUMHURİYET BAHÇESİ

Başkan Özcan, Büyüksu kenarına yapacakları projenin adını Cumhuriyet Bahçesi koyacaklarını açıklayarak şunları söyledi:

“Bizim yapacağımız park 378 dönüm bir arazi üzerinde. Büyüksuyun sağında ve solunda kuzeyinde ve güneyinde olmak üzere 3 etaplı olacak. 1’inci etabı bu sene yapmak istiyoruz. Orada ciddi bir taban suyu meselesi var. Bu yıl 113 dönümlük kuzey kısmını yetiştirmeyi planlıyoruz. Geriye 200 küsür dönüm kalıyor bunu da iki etapta düşünüyoruz. Bunun bir hesabını 2022'de diğerini de 2023'te yani parkın tamamlanması 2023 yılı olarak hedefleniyor. Kuzey kısmını bu yıl hemen hizmete açacağız. Parkımızın içinde herşey olacak. Lokantalar, kafeler sadece bir bölümünde 32 dönümlük bir gölet, bir tanesinde de 7 dönümlük bir doğal gölet olacak. Fuar alanı, gençlik merkezi, bilim merkezi, tarım müzesi, devasa bir akvaryum, buz pateni pisti, antrenman sahaları, açık ve kapalı yüzme havuzu, spor salonu olacak. Kabaca söylersek 20 bin metrekarelik inşaat yapacağız. Doğa ile uyumlu ahşap görünümlü içinde devasa bisiklet yolları olan 290 dönümü peyzaj alanına ayrılmış yeşil alanı olan bir park olacak. Dolayısıyla buranın adını Cumhuriyet Bahçesi koyalım dedik. Millet bahçesi de bizim Cumhuriyet'te bizim. Alternatif bir isim olarak ortaya koymadık ama hangisinin daha güzel olacağına halk karar verecek. Cumhuriyetimizin 100. yılında tamamlanacak basit bir proje değil. Minimum 100- 150 milyon liraya mal olacak bir proje”

2 yorum yapılmış

  • MÜSRİFLİK8 Ocak 2021 - 19:16
    Nerde o millet bahçesini eleştirenler ne gerek var 28 milyon harcamaya diyenler asıl müsriflik böyle olur adam 100-150 milyon diyor eleştirsenize CHP li arkadaşlar hadi görelim
  • Ali Şahiner12 Ocak 2021 - 17:23
    Her belediye başkanı adayının ilk projesi olan hal pazari ve stadyum ne zaman yapılacak belki de hiç yapılmayacak

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir